Kultúra

Aki már tudja hova utazik, és aki még nem

Az Utazás-és szabadidő kiállítás keretében számos cég kínálja ajánlatát a Hiemer-házban,és lesznek egyéb programok is.

Aki már tudja hova utazik, és aki még nem; aki szeretné megismerni a határon túli magyarok lakta területeket, aki idegen országokba vágyik, és aki itthon barangolna – mindenkit várnak a szervezők április 6-án és 7-én a Székesfehérvári Utazás és Szabadidő Kiállításon. A Hiemer Rendezvényközpontban megtartott program ingyenes, sőt délutánonként a gyermekeknek játszóházat szerveznek, hogy közben a szülők zavartalanul megismerhessék a közel húsz stand kínálatát.

A Székesfehérvári Utazás és Szabadidő Kiállítást április 6-án és 7-én rendezik meg a Hiemer Rendezvényközpontban. Mindkét napon 10 és 18 óra között várják a látogatókat a szervezők. A programokat kínálók közösen mutatkoznak be, így sokféle – kérdésre egy helyen, személyes beszélgetés keretében kaphatnak választ a résztvevők. A kiállítás két díszvendége Magyarország piacvezető kulturális körutazás szervező utazási irodája, a Fehérvár Travel, valamint a felvidéki Búcs község, melynek fő nevezetessége a Népviseletes Babák Háza.

„Az ötlet már korábban megszületett, hogy összekapcsoljuk a turizmusban, a turizmusért dolgozókat. Sokszínű, változatos kiállítást terveztünk, többféle profillal, több korosztálynak, többféle érdeklődési körnek. Első nekifutásra elégedettek vagyunk az eredménnyel.” – ismertette az alapötletet és annak megvalósulását Posch Ede, a szervező Lénia Kft. ügyvezetője.

A Hiemer-ház báltermében a székesfehérvári utazási irodák hazai és külföldi kínálatával, továbbá a Tourinform Székesfehérvár rendkívül gazdag programajánlatával, valamint a régió kiemelkedő turisztikai látnivalóival ismerkedhetnek a kiállítás látogatói.

„A Tourinform Iroda számára jó lehetőség, hogy a fehérváriaknak is bemutassuk kínálatunkat. Nem mindig kell messzire utazni ahhoz, hogy maradandó élményekkel gazdagodjunk. Ajánlataink között szerepelnek helyben és a környéken elérhető programcsomagok, gondolva azokra is, akik fehérváriként látnak vendégül másokat, és a lehető legtartalmasabb program összeállításán törik a fejüket. A Fehérvári Ajándékbolt portékáit pedig kifejezetten ajánljuk a helyieknek is, tudjuk, ők is szívesen látják a minőségi, helyi alkotóktól származó termékeket.” – emelte ki F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ügyvezetője.

A Hiemer Rendezvényközpont ad otthont a Székesfehérvári Utazás és Szabadidő Kiállításnak. A megújult épületegyüttes ideális helyszín sokféle rendezvényhez, sőt itt lelt új otthonra a Moskovszky és a Réber gyűjtemény is, a Hetedhét Játékmúzeumban.

„Az immár teljes fényében tündöklő Hiemer-házban az ötfős megbeszéléstől a százhatvan fős ünnepi műsorig bármi megvalósítható a Hiemer-házban. Szeretnénk sokféle rendezvény házigazdái lenni, hogy minél többen megismerjék a város szívében ezt a gyönyörű épületegyüttest és tényleg a mai fehérváriak életének részévé váljon. A Hiemer Rendezvényközpont megfelelő technikai háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy akár hasonló kiállításoknak, akár konferenciáknak, akár lakodalmaknak is színvonalas helyszínt biztosítson.” – mondta el a Hiemer Rendezvényközpontról Turi Krisztina, a Hiemer–házat üzemeltető Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. rendezvényszervezője.

Egész nap outdoor sportfelszelések széles választékát próbálhatják ki a résztvevők a Hiemer-ház udvarán. A Gótikus teremben lesz csocsó- és biliárdasztal, valamint darts játék, ezen kívül 14-től 18 óráig ingyenes játszóház is várja a gyermekeket. Amíg ők jól szórakoznak, addig szüleik zavartalanul ismerkedhetnek meg a közel 20 kiállító kínálatával.

Rendkívül széles a választék a székesfehérvári kiállításon. A szervezők gondoltak azokra, akik utazást terveznek, és azokra is, akik hazánkban, vagy éppen szűkebb régiónkban szeretnének egy jót kirándulni, új ismereteket szerezni.

A kiállítás szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig látogatható. A belépés ingyenes! A bálteremben a látogatók ŐsFehérvár városkártyát és tombolát kapnak a készlet erejéig a rendező Lénia Kft. standján. A tombolával értékes ajándékok nyerhetők!

Szintén a gyermekes családokra gondolva a kiállítás időtartama alatt a Hiemer-házban található Hetedhét Játékmúzeum 700 Ft helyett 500 Ft-os, kedvezményes felnőtt belépőjeggyel látogatható. A gyermekjegy ára változatlanul 350 Ft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik