Kultúra

Tankcsapda is lesz a SZEN-en

A győri campus három napos rendezvénysorozatát az önkormányzat 1 millió forinttal támogatja.

Egy minifesztiválba tömörültek az egyetem április programjai. A Széchenyi Egyetemi Tavasz sorozat részleteiről számoltak be szerdán a szervezők, vagyis a hallgatói önkormányzat, a város vezetése és a fő helyszínként szolgáló Bridge képviselője. A programkavalkád keretében tartják meg többek között a VII. Gépész és Mechatronikai Mérnök Hallgatók Országos Találkozóját, az Informatikai Szakos Hallgatók Országos Konferenciáját, április 9-én a munkaügyi központtal közösen a Győri Állásbörzét, ezen belül is az Önkéntesség Napját, valamint a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítást, de például az április 14-én, 80 nevezővel startoló Campus Kupát is. Nem utolsósorban a SZE Napokat, mely 2013-ban egy új koncepciónak köszönhetően SZEN néven fut tovább. Idén ugyanis nemcsak a hallgatókat, hanem a győrieket, és más érdeklődőket is szeretnének az egyetemre csábítani.

Győr városa igyekszik önerőből is egy színes, kulturális kínálatot biztosítani a helyieknek és az ide érkező vendégeknek, így minden olyan támogatást szívesen veszünk, ami ezt a palettát még inkább erősíti. Ebben az esztendőben ilyen lesz az egyetemi napok, éppen ezért újabb 1 millió forinttal támogatjuk ezt a rendezvényt” – mondta portálunknak a sajtótájékoztató után Fekete Dávid alpolgármester. Hasonló elismeréssel nyilatkozott hallgatóiról a Győr24-nek a campus rektora is. „Mindig pozitívan csalódunk a fiatalokban, mindig jobbak és kreatívabbak mint azt gondolnánk, és ez nagy öröm, hiszen ezért vagyunk. Ez az egyetemünk funkciója, hogy az oktatásban , illetve az oktatáson kívül, az értelmiségi nevelés legkülönbözőbb területein legyenek önállóak a diákok, és ahogy azt érzékelem, nagyon élvezik ezt a kihívást és az ezzel járó feladatokat” – hangsúlyozta dr. Szekeres Tamás.

A SZEN sport- és egészségügyi programokkal, kulturális és szórakoztató rendezvényekkel várja a jegy- és bérletváltókat, így lesz például a győri teátrum közreműködésével szinkron show, közönségtalálkozó az ETO-s sportolókkal, 24 órás palacsintasütési rekord, esténként pedig több mint 10 koncert szerepel a műsorfüzetben, így fellép többek között a Mary Popkids, a Hősök, a Punnany Massif, a Brains, Dombóvári István, a Supernem, a Vad Fruttik, de például a WOK, a Road, az Ocho Macho és a Tankcsapda is Győrben koncertezik. Részletes programokért klikk ide.

A programokat most már évről-évre úgy állítjuk össze, hogy egy kérdőívet kitöltetünk a hallgatókkal azzal kapcsolatban, hogy mire lenne igényük, mi az amire szívesen eljönnének. Reméljük jövőre már a városiak véleményét is figyelembe vehetjük” – hangsúlyozta Májer Eszter Petra, HÖK elnök.

A rendezvények bázisául szolgáló Bridge is egy lényeges változáson esett át, komplex ifjúsági klubbá avanzsált, ennek szándéknyilatkozatát ugyancsak a sajtótájékoztató keretében szentesítették a felek, a város, az egyetem és a Bridge vezetősége. „2007 óta működik az intézmény, azóta folyamatosan nőtt a programok száma, most több mint 430 rendezvény van éves szinten. A fő célunk egy a város és a hallgatók számára is elérhető klub létrehozása” – zárta a találkozót Megyesi Pál, a Bridge vezetője.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik