Kultúra

Városi egészségnap áprilisban

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 03. 31. 20:24

Április 6-án két helyszínen várják a szűrővizsgálatra és tanácsadásra érkezőket, ezúttal a fiatalabb korosztály figyelmét szeretnék a megelőzésre irányítani a szervezők.

Közös egészségnappal készül az Egészségügyi Világnap alkalmából Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Szent György Kórház. Április 6-án két helyszínen várják a szűrővizsgálatra és tanácsadásra érkezőket, ezúttal a fiatalabb korosztály figyelmét szeretnék a megelőzésre irányítani a szervezők – minderről sajtótájékoztatón számolt be Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Dr. Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Kórház orvos igazgatója.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1948. április 7-én kezdte meg működését az ENSZ szakosított intézményeként. Erre az eseményre emlékezve szervezik meg minden évben az Egészségügyi Világnapot.   „A jeles alkalomhoz Székesfehérvár is évek óta csatlakozik, idén először pedig a Fejér Megyei Szent György Kórházzal közösen szervez Városi Egészségnapot az Önkormányzat.” – mondta el Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

Április 6-án, szombaton 10 és 18 óra között zajlanak majd a szűrések és tanácsadások. A Szabadművelődés Házában, valamint a Család- és Nővédelmi Központban várják a résztvevőket a megelőzés jegyében szervezett programokkal. A különböző vizsgálatokat a kórház szakemberei végzik majd.

„Az egészségügyi ellátás problémáira – ha már a fejlesztések és a gépellátás javítása financiális kérdések miatt korlátozott, – a beteg emberek számának csökkentése jelenthet megoldást. Erre akkor van mód, ha egészséges táplálkozással, mozgással és a káros szenvedélyek mellőzésével élünk, valamint ha kellő időben kiszűrjük a betegségeket.

Az április 6-i egészségnapon ilyen, mindenre kiterjedő vizsgálatok zajlanak majd, sőt azt is ígérhetem, hogy ha a szakember olyan jelzést ad, amely alapján további vizsgálatok szükségesek, azokat a Fejér Megyei Szent György Kórház szakrendelésein keresztül biztosítjuk.” – ismertette Dr. Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Kórház orvos igazgatója.

Mint a Városi Egészségnapról tartott sajtótájékoztatón elhangzott: az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy az idősebb emberek nagyobb számban vesznek részt a szűrővizsgálatokon és elkötelezettebbek egészségük megőrzése érdekében. Éppen ezért Östör Annamária hangsúlyozta: most célzottan a 25 és 60 év közöttieket szeretnék megszólítani az április 6-i szűrővizsgálatokkal és tanácsadásokkal. A szakorvosi vizsgálatokon előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni. A Városi Egészségnap a betegségek korai kiszűrését és az egészségtudatos életmód népszerűsítését szolgálja.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.