Kultúra

Papírforma: megvan Vidnyánszky utóda

Ráckevei Anna (csokonai színház, )
Ráckevei Anna (csokonai színház, )

Ráckevei Anna veszi át Debrecenben Vidnyánszky Attila helyét.

A debreceni közgyűlés megszavazta, hogy július 1-jétől Ráckevei Anna veszi át a Csokonai Színház igazgatói posztját a Nemzeti Színház leendő igazgatójától.

Senkit nem lepett meg a kinevezés, már korábban borítékolni lehetett az eredményt. Ráckevei Anna színésznőt támogatta Kósa Lajos polgármester, a kulturális városvezetés és a társulat is (amelynek egyébként hét éve maga is tagja).

A közgyűlés előterjesztésében már az volt olvasható, hogy „Két kiemelkedő dolgozat van a pályázatok között. A két pályázat eltérő szakmai irányt képvisel. A szakmai bizottság 8 támogató szavazattal Ráckevei Annát javasolja a Csokonai Színház vezetőjének.” Mint írták a pályázatból a megőrzés és a megújulás egysége tükröződik. Kiemelték, hogy Ráckevei a színházat 2007 óta irányító Vidnyánszky Attila irányvonalát követné.

Az új igazgató 2013. július 1-től fogja átvenni a színház irányítását. Megbízatása öt évre szól, munkabére bruttó 470 ezer forint lesz. Ráckevei Anna vezető munkatársait is megnevezte, művészeti vezetőként Gemza Pétert, zenei igazgatóként Somogyi Tóth Dánielt, a zenekar jelenlegi vezetőjét.

A debreceni teátrum direktori posztjára kiírt pályázatra a Ráckevei-Gemza pároson kívül jelentkezett még Kelemen Csaba színész és Nagy Viktor rendező is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik