Kultúra

Ők húzzák a magyar politikusok nótáját

quimby (quimby, )
quimby (quimby, )

A hatvanas–hetvenes évek nagyjai ugyanúgy ott vannak a magyar politikusok kedvencei között, mint napjaink ikonjai – írja a Bors.

A lap összeállításából kiderül, hogy Orbán Viktor ifjú korában a keményebb ritmusokat részesítette előnyben: nagy rajongója volt a Led Zeppelinnek, a hazai bandák közül pedig a Piramisnak. Úgy tudni, ma már a Ghymest is sokra értékeli a miniszterelnök, és nemrég az is kiderült, hogy a kedvenc dala az Eagles-től a Hotel California.

Bajnai Gordon is otthon érzi magát a rock világában. Az ő nagy kedvence a kilencvenes évek közkedvelt magyar bandája, a Kispál és a Borz, de sokra értékeli a lágyabb húrokat pengető Quimbyt is a volt kormányfő:

Mesterházy Attila brit popot hallgat a legszívesebben. Korábban a Coldplayért rajongott, mostanában viszont a Train is közel került a szívéhez. Akinek esetleg név alapján nem ugrik be a csapat, annak egy közkedvelt nótájukkal segítünk.

Gyurcsány Ferenc Facebook-profilja szerint Madonna-rajongó, Szijjártó Péter pedig állítólag odavan a Neotonért, de a Bors szerint további furcsaságokat is lehet találni a honatyák kedvencei között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik