Kultúra
víz (víz pohárban)

Ma van a víz világnapja

Buthy Lilla

2013. 03. 22. 12:48

Március 22-e minden évben a Víz Nemzetközi Világnapja.

Az ENSZ közgyűlése 1992-93. évi ülésszaka vezette be az 1992. évi dublini környezetvédelmi konferencia javaslatára, azóta minden évben megrendezzük.

2013-ban a Víz Világnap nemzetközi jelmondata: “2013 – A nemzetközi vízügyi együttműködés éve! – Jusson a Földön mindenkinek tiszta ivóvíz!”

A Víz Világnapjának idei jelmondata a vízi együttműködés jelentőségéről szól. Ennek az együttműködésnek az eredménye,hogy Fejér megyében a víz értékét, védelmét közügynek tartó szervezetek – már 1995 óta – közösen, együttműködve igyekeznek felhívni a figyelmet a víz életünkben betöltött szerepére, a környezetvédelmi és a közegészségügyi szempontok fontosságára-írja a Víz Világnap.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.