Kultúra

A fekete kutyák nehezebben találnak gazdit

fekete kutya (fekete kutya, )
fekete kutya (fekete kutya, )

Bármily furcsán hangzik is, a fekete színű állatoknak sokkal nehezebb szerető gazdát találni, mint más egyedeknek.

Ezzel a helyzettel igen sokszor szembesülnek a Fehérvári Állatotthon dolgozói és önkéntesei. Március 24-én, vasárnap egy olyan családi programsorozattal készülnek, melynek nyomán a tévhitek, a babonák elillannak, és másként alakul a jövőben az örökbefogadás.

A Fehérvári Állatotthonban kutyák és cicák százai várnak szerető otthonra. Általános tapasztalat, hogy a világos színű, esetleg kifejezetten különleges külsejű egyedek viszonylag hamar – napok vagy hetek alatt – elnyerik a látogatók, az örökbefogadók tetszését, a feketék azonban hosszú hónapokig várják sorsuk jobbra fordulását. Jelenleg is vannak olyan cicák és kutyák, akiket több mint egy éve gondoznak a menhelyen. A dolgozók és az önkéntesek azon igyekszenek, hogy bebizonyítsák: nem a szín teszi a kedvenceket!

A Fehérvári Állatotthon tavaly júniusban, nagyszabású nyílt napja keretében szentelt figyelmet a fekete színű állatoknak. Idén „Kormos Angyalok” címmel külön rendezvénnyel készülnek: március 24-én, vasárnap 13.00 órától szeretettel várnak minden érdeklődőt a Takarodó út 5. szám alatti otthonba, ahol elsőként közös kutyasétára invitálják a vendégeket, majd 14.30 órától a kutyaiskola tanulói mutatják be tehetségüket.

A nap arca egy Leopold névre keresztelt, igen nagytestű, de bűbájos természetű kutya lesz. Várható névadó verseny fekete állatok számára, és számos kézművesfoglalkozás, melyek során díszeket, állatos dekorációkat készíthetnek a gyerekek. 15.00 órától vetítéses előadás következik a boszorkányok, a macskák és a fekete szín gyógyító erejéről, majd közös szellemi mókázásra, például „Fekete-fehér, igen-nem” játékra invitálják a résztvevőket.

Napközben bármikor be lehet térni a macskaházba, ahol több kormos, igen játékos és ölbe bújós cicával találkozhatnak az érdeklődők. Az állatotthon önkéntesei azt is vállalták, hogy maguk sütötte, fekete színű süteménnyel, ördögszemmel kínálják az érdeklődőket. A vasárnapi program kiváló kikapcsolódást kínál a családok számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik