Kultúra

Programváltozás március 15-én

Az időjárás miatt elmaradnak a szabadtéri programok.

Változik az ünnepi programsorozat március 15-én, pénteken. Az időjáráshoz igazítva a szabadtérre tervezett, nagyszabású rendezvények elmaradnak.

Ünnepi díszközgyűléssel emlékezik Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulóján, március 15-én. A pénteken 09.00 órakor kezdődő ünnepségen beszédet mond Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere, majd átadják a Fejér Megye Díszpolgára kitüntető címet és a megyei közgyűlés által alapított díjakat.

Az ünnepi közgyűlést követően a megemlékezés résztvevői közösen átvonulnak a Fekete Sas Szálló elé, ahol várhatóan 10.30 órakor néma koszorúzással tisztelegnek a forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.

Az időjárásra való tekintettel a Városház térre szervezett nagyszabású, szabadtéri rendezvények elmaradnak, ám a kisgyermekes családokat játszóházba várják. A Városháza első emeleti aulájában kicsik és nagyok kézműves foglalkozások keretében többek között csákót, ’48-as zászlót és gyékénykardot készíthetnek.

A családoknak lehetősége lesz megtekinteni a Városháza nagytanácsterme mellett található Aba-Novák Vilmos által készített seccot és annak eredeti terveit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik