Kultúra

Brit színházi csemegék Budapesten

Helen Mirren (Helen Mirren)
Helen Mirren (Helen Mirren)

Londoni előadásokat láthat a budapesti közönség. Helen Mirren élőben.

A londoni Shakespeare’s Globe és a National Theatre színházi előadásai szerepelnek a British Council „Globe on Screen” című sorozatában, amely Shakespeare Sok hűhó semmiért című előadásával március 26-án indul az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A sorozat első évadjában a londoni Shakespeare’s Globe színház előadása mellett két produkciót tűztek műsorra: április 23-án a Minden jó, ha a vége jó című Shakespeare-darabot, május 30-án pedig Marlowe Dr. Faustus című drámáját tekinthetik meg az érdeklődők az Urániában. Kiváló képminőséggel, eredeti nyelven, 5.1 térhatású hanggal és magyar felirattal láthatja a közönség a 2011-ben rögzített előadásokat – ígérik a szervezők.

A klasszikusok mellett a londoni National Theatre idei évadjának modernebb színházi produkciói szerepelnek az NT Live című sorozatban. Április 2-án az 1994-ben készült, Oscar-díjas György király című film szerzője, Alan Bennett új színdarabját People címmel, Frances de la Tour főszereplésével mutatják be. Május 17-én James Graham This House című, a politikai csatározások természetéről szóló darabja lesz látható. Június 13-án élőben közvetítik a The Audience című darabot, amelyben az Oscar-díjas Helen Mirren Erzsébet királynét alakítja.

Az előadások részletes ismertetője a http://hd.urania-nf.hu honlapon érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik