Kultúra

Jön a Trainspotting folytatása

Danny Boyle bejelentette: leforgatja a Trainspotting második részét, amit az 1996-os film után20 évvel mutatna be.

A brit filmrendező a hét végén az austini filmfesztiválon 2016-ra ígérte a kultfilm második részét. A Trainspotting Irvine Welsh regénye nyomán készült. A szerző közben Porno címmel megírta a regény második részét, Boyle ezt a kötetet akarja adaptálni. A forgatókönyvön a rendező régi alkotótársa, John Hodge dolgozik. Mint Boyle mondta, a második részhez szeretné az egész eredeti szereplőgárdát összetoborozni, beleértve Ewan McGregort is.

A kultikus történet Mark Rentonról és az ő lázadó, tolvaj, és főleg narkós „barátairól” szól, Megvetnek minden kispolgári létformát, sodródnak, saját magukat pusztítják a drogokkal. Marknak megadatik még egy utolós lehetőség, hogy visszaforduljon a lejtőn. A film, valamint zenéje, párbeszédei, egyes jelenetei kultikussá váltak az 1996-os bemutató óta.

A Gettómilliomos Oscar-díjas rendezője ezen kívül két kosztümös filmen is dolgozik. Ezekről azonban csak annyit árult el, hogy nem a brit televíziós sikersorozathoz, a Downton Abbeyhez hasonló filmekre kell gondolni. Sosem gondolt rá, hogy történelmi filmet rendezzen, de – mint mondta – most „elfogytak a műfajok”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik