Kultúra

Pénteken kezdődnek az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok

Pénteken veszi kezdetét és vasárnapig tart az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok zenei, gasztronómiai és szórakoztató programsorozata a Veszprémvölgyben.

Pénteken kettőkor kinyitnak a bor- és pálinkaházak: borászok érkeznek Villányból, Egerből, Szekszárdról, a Balaton-felvidékről és más tájegységekről. A völgyben kézművesek és mesteremberek kínálják míves portékáikat, s toros ételeket lehet megkóstolni. Este hatkor a Deák Bill Blues Band élő koncertet.

Szombaton tízkor folytatódik a vásár gyerekprogramokkal, fél tizenegykor pedig megkezdődik a hagyományos disznóvágás a nemesvámosi betyárokkal. Hurkát, kolbászt, friss pecsenyét, orjalevest készítenek. Egy órakor Hangadók-koncert kezdődik, majd a HM Légierő zenekara ad műsort. Öttől blues-est veszi kezdetét Török Ádámmal és a Minivel, Závodi Janóval és a Bőrgyári Capriccióval.

Vasárnap ugyancsak tíztől folytatódnak a programok, a gyerekeket népi játékok várják, s kézművesbemutatók is lesznek.
Tizenegykor kezdődik az I. Veszprémvölgyi Töpörtyűsütő verseny 30-40 csapat részvételével. 13 órakor a Veszprém Bakony Táncegyüttes műsora és szabadtéri táncháza kezdődik, háromkor kihirdetik a verseny eredményét, fél ötkor pedig a Custom Blues Band élő koncertje zárja a háromnapos rendezvényt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik