Kultúra

Mehetünk, kedves – Czilczer Olga könyvének bemutatója a Somogyiban

Egy nő és egy férfi egymásnak feszülését mutatja be a Kádár rendszer utolsó két évtizedének illúziókat keltő világában Czilczer Olga könyve, melyet március 7-én mutatnak be Szegeden.

Sajnálattal értesítjük, hogy Czilczer Olga Mehetünk, kedves című kötetének 2013. március 7-én, csütörtökön délután 4 órára, a Somogyi-könyvtár Zeneszobájába tervezett könyvbemutatója az írónő betegsége miatt elmarad.
—————–

Vágyaink helyettesíthetik-e a be nem teljesült valóságot? És ha igen, akkor meddig? Czilczer Olga Mehetünk, kedves című 2012-ben, a Pro Pannonia Kiadó gondozásában megjelent regénye ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ.

A Polc.hu internetes oldal ajánlója szerint a szerző számára a lélek belső, apró rezdülései a fontosak, a valóság, a félálom, a gondolat, a képzelgés egymásba átszűrődő, folyton változó jelensége. A főszereplőknek, Idának és Lajosnak az együttélés laza kapcsolatában és az egymáshoz foggal-körömmel történő egyidejű ragaszkodásában az önállóság megőrzésének és a magány fenyegető réme elkerülésének egymást átszövő törekvése jelenik meg. Czilczer Olga Mehetünk, kedves című regényének története férfi és a nő erőgyűjtése egymásból ahhoz, hogy a magány és a társas lét egymásnak feszülő dimenzióit a képzelet, az illúziók világában megszüntessék, bővítsék, vágyaikat és legalább a létnek ebben a síkjában megvalósíthassák.


Czilczer Olga 1940-ben született Szegváron. Költőként 1974-ben debütált a Szépirodalmi Könyvkiadó Ne mondj le semmiről című antológiájában. Azóta rendszeresen publikál irodalmi folyóiratokban. Kedvenc műfaja a prózavers, de ír szabad verset, prózát is.

Czilczer Olga kötetének bemutatója 2013. március 7-én délután 4 órakor kezdődik a Somogyi-könyvtár első emeleti Zeneszobájában. A Szerzővel Keserű Gizella irodalomtörténész beszélget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik