Kultúra

Egészségnap a TIK-ben

A Szegedi Rotaract Club március 6-án rendezi meg az Egészségnapot a szegedi egyetemi könyvtárban. Véradással, szűrésekkel, játékokkal várják az érdeklődőket.

A Szegedi Rotaract Club által ismét megrendezik az évek során köztudatban már ismerté vált Egészségnapot, mely a hagyományokhoz híven ismét  a József Attila Tanulmányi-és Információs Központban kerül megrendezésre március 6-án, jövő hét szerdán.

A mai rohanó világban a Szegedi Rotaract Club szervezői úgy gondolják, fontos odafigyelni saját egészségük mellett mások egészségének az épségére is, és emellett lehetőség szerint közösen tenni a segítségre szorulókért.

A rendezvényük központi eseménye a véradás, melyben a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei szervezete segíti őket. TAJ, lakcím és személyi igazolványuk bemutatása után a véradók izgalmas ajándékokban részesülnek. A Vöröskereszt munkatársai a lelkes véradóknak, a programunk támogatására biztosítanak egy főre szóló belépőt az Erzsébet Mórahalmi Fürdőbe, egy Borsodi poharat, 0,5 l vizet, csokit, virsli kupont, illat mintát. A klub pedig a Szegedi Retro Clubba, valamint Sing-Sing-be szóló belépővel kedveskedik.

A Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete segítségével vércukorszint, vérnyomás és testzsírszázalék mérésre nyílik lehetőség, illetve BMI és kilégzési CO mérésre.

A fiatalok körében látványosan növekszik a rendszeresen dohányzók köre,így az egészségmegőrző programukban elkerülhetetlennek tartják az elektromos cigaretta bemutatását.A szerkezet amellett hogy csökkenti a rákkeltő anyagok bevitelét a szervezetbe, elősegíti, hogy a fogyasztó az ártalmatlan környezetét ne tegye ki passzív dohányzás káros hatásainak.

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvosi Kara pedig egy általános fogorvosi ellenőrzést végez. A 11-16 óráig tartó további programokat itt olvashatja, vagy az esemény Facebook oldalán.

• Vöröskereszt: Véradás
Ajándékok: mórahalmi belépő, Borsodi pohár, 0,5 l víz, csoki, virsli kupon, illat minta
• Fogászati szűrés
• SZOE Szegedi Orvostanhallgatók Egyesület: tesztek kitöltése, vérnyomásmérés,vércukorszint mérés, BMI mérés, kilégzési CO-mérés, elektromos cigaretta bemutató,elsősegélynyújtás bemutatása
• ETSZK: öregség szimulátor
• Rendőrség: részeg szemüveg
• Táplálkozási és Életvezetési Tanácsadás-Dr. Szekeres Edit
• Fejbőr Analízis- Gregus Zoltán
• Kozmetikai Tanácsadás

RAC ajándékok : Szórakozóhely belépő-Retro Club, Sing-Sing

Díszvendég : Dudás Zita- búvárúszó
ABCOM Szeged KE női kosárlabda csapata

A részeg szemüveg próbája

Ajánlott videó

Olvasói sztorik