Kultúra

Légtorna Fehérváron gyerekeknek [x]

24.hu
24.hu

2013. 02. 27. 14:28

Próbáld ki a fehérváron egyedülálló extrém óráinkat, vagy töltsd nálunk a szülinapi zsúrodat!Tapasztalt oktatóink minden nap újabb kihívások elé állítanak, földön és levegőben! Ezt ne hagyd ki: rúd, trapéz, lebegő karika, silk, hammock. Haladóknak koreográfiák, fellépés lehetőségek!

A FlyFitness Mozgásstúdió 2012 márciusában nyílt meg Székesfehérváron, azzal a céllal, hogy egy izgalmas világ szépségét és annak az emberi testre gyakorolt látványos hatásait megismertesse a mozogni vágyókkal.  Az általunk kínált mozgásformák egyedülállóak, különlegesek és hatékonyan hozzájárulnak az egészséges életmód kialakításához, valamint kifejezetten a gyerekek esetében a mozgáskoordináció és a finom-motorikus tevékenységek fejlődéséhez, melyek elősegítik az iskolai teljesítmény növelését. Nagy tapasztalattal bíró, különböző alkotóművészi területeken, illetve sportban tevékenykedő oktatóink várják a gyermekeket kis létszámú, egyénre szabott foglalkozásokra.


Kínálatunkban 2014-től, mint születésnapi helyszín és program is jelen vagyunk a városi palettán!

Egy kis ízelítő óratípusainkból:

Cirkuszi torna (5-éves kortól ajánljuk)

Cirkuszi kellékekkel (gólyalábazás, görgőzés, tányérforgatás, zsonglőrözés, drótkötélen járás, egykerekű kerékpározás, szabad létrázás, járó-golyózás, akrobatika…) történő gyakorlatok elsajátítása, az egyik leghatékonyabb módja a diszlexia, hiperaktivitás, idegrendszeri zavarok leküzdéséhez a mozgások terén. A gyakorlatok beidegződésével és folyamatos ismétlésével a gyerekek megtanulnak magukra és a társaikra figyelni, fegyelmet és önfegyelmet gyakorolni, én és test „térképüket” felfedezni határaikkal együtt. A „torna” célja speciális mozgásfejlesztés keretében, a koordinációs zavarok megelőzése illetve kiküszöbölése, nagymozgások (futás, térdemelés…) pontos elsajátítása, finom mozgásokra (írás, gondolkodás) hangolódás, tanulási, figyelmi, beilleszkedési zavarok leküzdése, egyensúlyérzék fejlesztése, játékos és színes elemekkel, cirkuszi eszközökkel. Ajánljuk mindenkinek akár csak a mozgás és egészséges életmód öröméért, de azoknak is, akik bármilyen másképpen, vagy-és megkésett (beszéd, mozgás, figyelem, viselkedés) fejlődést észleltek gyermekükön.

Kid-rúdfitness  (7 éves kortól ajánljuk)

A kid-rúdfitness egy új és izgalmas kihívás. A tévhittel ellntétben ma már fiúk is űzik ezt a sportot.  Egyik válfaját az ősi kínai cirkuszművészetben találjuk. Egy függőleges rúd segít a gimnasztikai és akrobatikus elemek kivitelezésében. A gyerekek számára kicsit a játszóterek mászókáira hasonlít. Nagy állóképesség, erő, kitartás és hajlékonyság kell hozzá, amit az órákon elsajátíthatnak a gyerekek. Fejleszti a koordinációs képességet, erősíti a testtudatot és egy új, feltörekvőben lévő versenysportot köszönthetünk benne. A gyakorlatokból koreográfiák alakulnak majd, melyhez a későbbiekben verseny és fellépési lehetőség is társul.


Légtorna (6-éves kortól ajánljuk)

A gyerekek az óráinkon megismerkedhetnek a különböző légtorna eszközökkel (trapéz, aerial hoop, hammock, tissue, gurtni). A hammock, egy függőágyként használt elasztikus anyag. A tissue pedig két szálon futó függényként funkcionál. Az aerial hoop, a mennyezetre függesztett fém karika formájú tárgy. Mozgás koordinációs problémákkal küzdő gyerekeknek kiemelten javasolt. A gyakorlatok könnyen elsajátíthatóak, előképzettséget nem igényelnek, kímélik az ízületeket. Minden porcikát átmozgató sportág, serkenti az agyműködést és a vérkeringést. A függés, lebegés és hintázás kedvező élettani hatásairól mindnyájan hallottunk már.

Az óra egy része akrobatikus légtornász elemek elsajátításából és kigyakorlásából áll, de természetesen bemelegítő és nyújtó-lazító gyakorlatok is történnek. A gyakorlatokból koreográfiák alakulnak majd, melyhez későbbiekben verseny és fellépési lehetőség is társul.


Szeretettel várjuk a gimnasztika, akrobatika és ügyességi játékok iránt érdeklődő csemetéiket, akár az óráinkra, akár egy jó kis szülinapozásra,   hogy egy izgalmas kaland keretében, egy csodálatos érdekes világ tapasztalatait megismerve és hasznosítva, fejlődjenek, ügyesedjenek  gyermekeik.

Várunk benneteket, és hozzátok a szüleiteket is egy lebegőjóga foglalkozásra.

Csak a flyfitness mozgásstúdióban!

Keress minket a facebook-on!

Székesfehérvár, széchenyi u. 113.
www.flyfitness.hu
flyfitness@flyfitness.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.