Kultúra

Kerüld el a kutyatámadást!

Az Albadog Center jóvoltából szombaton megtudhatjuk, hogyan viselkedjünk, és hogyan védjük ki az egyre szaporodó kutyatámadásokat.

Mostanság a híradások szinte heti rendszerességgel tudósítanak kutyatámadásokról, melyek sok esetben elháríthatóak lennének. Ezekre a kérdésekre keressük a választ, és ebben segít szombati (március 2.) előadásában Nyakas Gábor az Albadogcenter tulajdonosa, aki térítésmentes előadást tart a Vörösmarty Általános Iskolában (Ligetsor) 10 órai kezdettel.

Vár mindenkit, kutyásokat, kutyátlanokat, különös tekintettel a gyerekekre és az idősekre, hiszen az esetek túlnyomó többségében ők a szenvedő alanyok. Az országban egyedülálló módon hallhatjuk ezt, ugyanis eddig sehol nem tájékoztatják erről a lakosságot, így rendkívül fontos információkat fog megosztani a hallgatósággal az előadó, aki közel két évtizede foglalkozik a négylábúak kiképzésével.

Nézzük, mi okozhatja elsősorban a kutyatámadások döntő többségét? „A legfontosabb, hogy helyesen kell felmérni a szituációt, hiszen, ha nem tudja az illető, hogy mit figyeljen, akkor ezekből adódhatnak a problémák. Általában sarokba szorítják a kutyát, illetve az állat fenyegetve érzi magát, és ezért védekezésből fog támadni, vagy helytelenül fog viselkedni tudatosan, de tudatlanul az ember. Így őt zsákmánynak fogja képzelni a kutya.” – tudtuk meg Nyakas Gábortól, aki képzett kutyák segítségével szemlélteti majd az elhangzottakat. Éppen ezért is érdemes lesz ellátogatni a rendezvényre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik