Seth McFarlane (seth mcfarlane, )
Kultúra

40 millióan nézték Oscart

Az elmúlt évek legnézettebb Oscar-gálája volt a vasárnapi: az Egyesült Államokban 40,3 millióan nézték a 85. ceremóniát.

A Nielsen piackutató méréseiből kiderült: a tavalyihoz képest két százalékkal nőtt a nézettség. Az elmúlt évben Billy Crystal volt a show házigazdája, idén azonban fiatalított az amerikai filmakadémia, amely a Family Guy és a Ted című alkotások révén ismert Seth MacFarlene-t kérte fel. A filmesnek köszönhetően több fiatal választotta az ABC csatornán élőben sugárzott közvetítést, amely így az utóbbi három év legnézettebb Oscar-gálája lett.

A 18 és 34 év közöttiek körében 20 százalékkal nőtt a nézettség a tavalyihoz képest. 2007 óta nem volt ilyen magas ebben a korosztályban. A 18 és 49 év közöttieknél 11 százalékos növekedést mértek.

Az amerikai filmakadémia az utóbbi években mindent megtett a show nézettségének növeléséért: ötről tízre emelte a legjobb film kategóriájában jelölhető alkotások számát, fiatal színészeket kért fel, hogy vezessék a gálát. Anne Hathaway és James Franco párosa azonban megbukott a 83. Oscar-átadón.

Ajánlott videó