Kultúra

Folytatódik a Játék a múzeumban sorozat

Buthy Lilla

2013. 02. 18. 15:53

A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. kezdeményezésére helyi múzeumok fogtak össze, hogy az esztendő szinte minden hétvégéjén más-más helyen nyújtsanak kreatív, tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a családok és a turisták számára.

Nagy sikert aratott az elmúlt hetekben a „Játék a múzeumban” című programsorozat Székesfehérváron. A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. kezdeményezésére helyi múzeumok fogtak össze, hogy az esztendő szinte minden hétvégéjén más-más helyen nyújtsanak kreatív, tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a családok és a turisták számára. Így lesz ez a következő hetekben is!

Február 23-án, szombaton 9.00 órától a Helysőrségtörténeti Emlékgyűjteménybe várják az érdeklődőket. A Malom utcai kiállítóhelyen az állandó tárlat megtekintése során a vendégek megismerhetik Székesfehérvár helyőrségének történetét, katonai múltját  a középkortól napjainkig. A kétórás foglalkozáson alkalom nyílik fegyvermustrára és rengeteg játékra. A belépés ingyenes.

Március 2-án, szombaton 14.00 és 17.00 óra között egy régen elfeledett, de ma újra reneszánszát élő fényképezési technikát mutatnak be a Városi Képtár Deák Gyűjteményben Kiss László, Székesfehérvár elismert fotográfusa segítségével. A camera obscura vagy lyukkamera egy minden oldalról fényvédett doboz, melybe a fény egy apró lyukon keresztül hatol be. A dobozba fényérzékeny papírt helyezve rávetítik a külvilág fordított állású képét. A családok az ”Emlékmentés – Székesfehérvár fotótörténete 1945-ig” című kiállítás keretében ismerhetik meg a fényképezőgép ősét.  A programra fejenként 800 forint a belépő.

Március 9-én, szombaton 15.00 órától a „Családi szimbólumvadászat” című programra várják az érdeklődőket az Egyházmegyei Múzeumban. A festők és szobrászok számos titokzatos és beszédes jelet hagytak és hagynak maguk után, hogy segítségükkel megértsük a művészetüket. Mit jelenthet egy-egy elrejtett könyv, vagy kard netán egy rózsa a szobor kezében? Erre keresik a választ a résztvevők a foglalkozáson, melyre családonként 590 forint a belépőjegy.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

NEW YORK, NY - JULY 7: Milo Yiannopoulos arrives to speak outside of the offices of Simon & Schuster publishing company, July 7, 2017 in New York City. Yiannopoulos is promoting a new book and filing a $10 million legal complaint against Simon & Schuster following the publisher's decision to cancel his book deal. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.