Kultúra

Nőnap újratöltve

Női alkotókat és sorsokat bemutató rendezvénysorozat 12 városban 60 helyszínen 3 napon át.

A szervezők szándéka, hogy új tartalommal töltsék meg a nőnapot. “Ünnepeljük a nőket, tehetségüket, tudásukat, szépségüket, érzékenységüket, odaadásukat! Legyenek legalább néhány napig valóban csak Ők a középpontban!”

A hazai kulturális élet legrangosabb képviselői csatlakoztak az Accord World Music által 2013-ban első alkalommal megszervezett programsorozathoz, azért, hogy három napon át nőkről szóló, a nők problémáival foglalkozó, női alkotókat bemutató programokat láthassanak az érdeklődők Budapesten és országszerte. Azért, hogy minél többen vehessenek részt a közös együttgondolkodásban, s minél több figyelmet kaphassanak a nők! Szinte minden megtalálható a programban a színházi előadásoktól a koncerteken és kiállításokon át a női sorsokat bemutató filmnapokig vagy a tudományos konferenciáig.

“Reményeink szerint ebben a sokszínű kínálatban mindenki megtalálhatja az őt leginkább érdeklő programot, eltöprenghet vagy elgyönyörködhet a látottakon, s másnap már egy kicsit más szemmel néz majd a nőkre. Több megértéssel, több tisztelettel és sokkal-sokkal több figyelemmel.”- olvasható a Mindenütt Nő közösségi oldalán.

A Vörösmarty Színház is csatlakozott a női alkotókat és sorsokat bemutató fesztiválhoz: március 10-én a Közelebb! című előadást játsszák majd. A női főszereplők, Bakonyi Csilla és Szabó Emília mellett Csizmadia Gergely és Szabó Győző is színpadra lép március 10-én 15 órától a Stúdióban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik