Kultúra

Sztárok sorsolnak a Bessenyeiben

Egy 4elem bérlettel ajándékozzák meg azt a szerencsés Bessenyei-bérlettulajdonost, akinek nevét Dolhai Attila és László Boldizsár sorsolja ki hódmezővásárhelyi művelődési központban csütörtökön.

2013-as év nyitóelőadása előtt Gajdán Bálint intézményvezető, Dolhai Attila, a Budapesti Operettszínház művésze és László Boldizsár, a Classic Club Singers énekese tart évadbeharangozó tájékoztatót a sajtó képviselői részére február 7-én, csütörtökön 16 órakor Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ aulájában.

Február 7-én Huszka Jenő népszerű operettjével indul a hódmezővásárhelyi színházi szezon (Bessenyei II-bérlet): a Lili bárónő darabbal a Budapesti Operettszínház vendégszerepel az alföldi város megújult kulturális központjában. Márciusban a Thália Színház vendégjátékában Sam Bobrick és Julie Stein Csókol anyád! című komédiáját láthatja a közönség, áprilisban A kappan, a csirke és a marabu…, avagy polgári idill a XX. század második feléből című komédia kerül színpadra. A Radnóti Színház Tenessee Williams Vágyvillamos drámáját viszi színre májusban a BFMK-ban.

A 4elem bérlet a nevében hordozza sokféleségét: négy különböző műfajt, koncertet, táncot, kamaradarabot és filmzenés produkciót foglal magába. László Boldizsár és zenészbarátai előadásában “jazz-es” Verdi operarészleteket hallhatnak az érdeklődők február 23-án. Márciusban Sándor Pál hívja egy kis filmzenei kalandozásra a hallgatóságot, a Pereg a film előadás a mozi klasszikusai előtt tiszteleg. A Magyar Állami Népi Együttes Álomidő című táncjátékával lép fel áprilisban a Bessenyeiben, a bérletes előadások sorát az Aradi Kamaraszínház Örkény István Tóték című darabja zárja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik