sm társaság jótékonysági bál (jótékonysági bál meghívó)
Kultúra

Jótékonysági bál a Sclerosis Multiplexszel élőkért

Ma Magyarországon közel 14 ezer SM beteg él. A székesfehérvári székhellyel működő Magyar SM Társaság a Sclerosis Multiplexszel élőknek segítséget, az országban működő kluboknak pedig szakmai támogatást nyújt

A Társaság most egy új, hagyományteremtő kezdeményezéssel szeretné felhívni a figyelmet az egyre többeket érintő betegségre és adományokat gyűjteni segítő munkájukhoz. Február 16-án Jótékonysági Bált szerveznek – erre hívta fel a figyelmet szerdai sajtótájékoztatóján Vinczné Marton Nikoletta elnök és Róth Péter alpolgármester.

A Magyar SM Társaság 1988-ban jött létre azzal a céllal, hogy a Sclerosis Multiplexszel élő betegeknek segítséget, az országban működő kluboknak pedig szakmai támogatást nyújtson. Az évek során folyamatosan bővült a klubok száma, illetve a bejegyzett egyesületi formában működő SM szervezetek is sokasodtak. A Társaság székesfehérvári székhellyel működik, innen segítik az országszerte dolgozó csoportokat. A Magyar SM Társaság rövid távú célja a Sclerosis Multiplexszel élő betegek rehabilitációjának elősegítése, életminőségük javítása, számukra közösségi programok szervezése. Hosszú távon egy SM Rehabilitációs Központot szeretnének létrehozni számukra.

„Egyre többeket érint az SM, hiszen ma hazánkban már közel 14 ezren élnek Sclerosis Multiplexszel. Szerencsére ők nem csak orvosaikhoz fordulhatnak, hanem hozzánk is, hiszen jól felkészült orvos tanácsadóink, rehabilitációs szakemberünk és civil szakértőnk segíti a mindennapjaikat. Folyamatos támogatást biztosítunk a tagszervezeteinknek is, hiszen a társadalmi szemléletformálást a közös programok és partneri együttműködések is nagyban segíthetik. Tagjai vagyunk a Nemzetközi SM Szövetségnek (MSIF) és alapító tagjai vagyunk az Európai SM Platformnak (EMSP), az ő munkájukban és rendezvényeiken is rendszeresen részt veszünk. A Társaság vezetése elkötelezett a hagyományok ápolásában, az értékek megőrzésében és a betegek jólétének elősegítésében.” – foglalta össze tevékenységük lényegét Vinczné Marton Nikoletta, a Magyar SM Társaság elnöke. 

A Társaság most egy új, hagyományteremtő kezdeményezést indít útjára: Jótékonysági Bált szervez. Ezzel szeretnék még jobban ráirányítani a figyelmet az SM betegek helyzetére és az adománygyűjtés annak érdekében, hogy hosszútávon megbízható, stabil támasza legyen a társaság a betegeknek. 2013. február 16-án, szombaton a Hotel Magyar Királyban várnak mindenkit, aki a támogató jegy vásárlásával segítséget szeretne nyújtani az SM betegeknek.

„Az SM egy olyan betegség, amelyet egyre többeknél – sajnos egyre több fiatalnál is – diagnosztizálnak. Egy olyan új élethelyzetbe kerülnek ők ezzel, amelyben sok és hosszú időn át tartó segítségre szorulnak. Fontos, hogy a szakorvosi vizsgálatokon felül a Sclerosis Multiplexszesek mindennapjaikban is teljes életet élhessenek, azaz kapjanak gyakorlati és lelki támaszt, valamint hogy a társadalom megértse az ő helyzetüket. Ebben segíti őket a szakmai és szemléletformáló szerepet betöltő Magyar SM Társaság is. Nagyon fontos a közösség ereje: a szervezet és a betegek jó közösséget alkotnak, ez találkozik a mi azon törekvésünkkel is, hogy Székesfehérvárt szeretnénk a közösségek városává tenni. Emiatt és a kitűzött cél miatt sem volt kérdés, hogy igent mondtam fővédnöki felkérésükre és örömmel vagyok részese az első, hagyományteremtő Jótékonysági Bál megszervezésének.” – mondta el Róth Péter alpolgármester.

A Jótékonysági Bállal sokakat felkerestek már, egyre bővül a résztvevők köre, de vannak még szabad helyek. A Magyar SM Társaság alábbi elérhetőségein várják azokat, akik jegyet váltanának a bálra. A jótékonysági program bevételét a Társaság rövid- és hosszú távú céljainak megvalósítására, azaz a Sclerosis Multiplexszel élő betegek rehabilitációjának elősegítésére, életminőségük javítására, valamint közösségi programok szervezésére fordítják a szervezők.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.