Kultúra

Torkos csütörtök Székesfehérváron

A Torkos Csütörtök 2013-ra már igazi gasztro-fogalommá érett és a karácsonyi lakomák után már kiadósan megéhezett torkoskodók ismét egy jót lakomázhatnak kedvenc éttermeikben, ráadásul ezúttal már a farasang idején, 2013. január 31-én!

Kit ne csigázna fel, ha egy napig a kedvenc éttermében – sőt, kedvenc éttermeiben – a legfinomabb fogásokat is fél áron kapná? Ez bizony ínycsiklandozó és nem is csak képzelgés, mert egy remek hagyomány újjáélesztéséről, a nagyböjt előtti utolsó lakmározásról, azaz a Torkos Csütörtökről van szó- írja a fesztivalok.varosom.hu.

Hagyomány szerint a farsang jeles napján egykor az emberek, készülve a kiadós húsvéti böjtölésre a legjobb és persze jellemzően farsangi fogások sorával kényeztették magukat ezzel indítva a karneváli szezont.

2006-ban a Magyar Turizmus Zrt.-nek köszönhetően a hagyomány újjáéledt és azóta évről-évre egyre több étterem csatlakozik ehhez a hamvazószerdát követő csütörtöki naphoz – azaz 2013-ban, hogy ne essen egybe a Valentin nappal, kicsit korábban, január 31-én – hogy az éhes vendégek fél áron jóllakhassanak.

Itt az alkalom tehát, hogy fél áron próbáljon ki valami újat vagy visszatérjen kedvenc vendéglői egyikébe és új ízeket fedezzen fel! Aki Székesfehérváron szeretne fél áron torkoskodni, az alábbi éttermekbe térhet be. Katt!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik