Kultúra

Tanár úr kérem, minden másképpen van!

tanár úr kérem (tanár úr kérem)
tanár úr kérem (tanár úr kérem)

Egy minden ízében kortárs előadásra készül a Vörösmarty Színház. A Tanár úr kérem, minden másképpen van! című zenés játék Karinthy Frigyes írásaiból és mai dalszövegekből ihletődött: a próbák már elkezdődtek!

Karinthy Frigyes egyik híres novellájának címe: Minden másképpen van. Ahogy az életben, úgy a színházban is sokszor az történik, hogy nem az történik, amire számítottunk. Minden másképpen van. És végül mégis mindig rádöbbenünk, hogy ez így van jól. A két háború között született szövegek változtatások nélkül is hihetetlenül aktuálisak – mintha ma írta volna őket Karinthy. Írásaiból, kortársai verseiből, és mai dalszövegekből az előadást a rendező, Galambos Péter és Kovács-Cohner Róbert, író, költő alkalmazza színpadra.

A színészek, zenészek improvizációinak felhasználásával készülő darab zeneszerzője és zenei vezetője Melis László. Akik pedig megelevenítik nekünk a történetet: Bakonyi Csilla, Csizmadia Gergely, Egyed Attila, Kuna Károly, Lábodi Ádám, Tóth Auguszta, Tűzkő Sándor és Váradi Eszter Sára.
Az előadás bemutatóját március 3-ára tervezi a teátrum.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik