Kultúra

Jutalmat kap Pécsen, aki házasodik

esküvő (esküvő, csokor)
esküvő (esküvő, csokor)

Valentin-nap alkalmából operajegyet kapnak ajándékba az idén házasulandók, valamint az arany- és ezüstlakodalmukat ünneplők a baranyai megyeszékhelyen. A boldog párok Gounod Rómeó és Júlia című operáját nézhetik meg február 9-én a Kodály Központban.

A párok a jegyigényléskor a házassági időpontfoglalási igazolásuk, illetve a házassági anyakönyvi kivonatuk bemutatásával juthatnak a kedvezményhez. A Pannon Filharmonikusok és a Pécsi Nemzeti Színház bérletesei fél áron válthatnak jegyet az előadásra – közölte a szimfonikus zenekar.

A koncertszerű előadás a darab áprilisi, színházi bemutatóját előzi meg. A szervezők szeretnék, ha a Rómeó és Júlia nemcsak a színházban, hanem a kiváló akusztikájú hangversenyteremben is látható, hallható lenne.

A Rómeó és Júlia színmű számtalan adaptációja közül ez az opera követi legsimulékonyabban Shakespeare drámáját, s a Faust mellett ez Gounod egyetlen operája, amely töretlenül szerepel a világ színpadainak repertoárjában.

Az előadásban a Pannon Filharmonikusok mellett közreműködnek a Pécsi Nemzeti Színház művészei. Az opera rendezője Nagy Viktor, a karmestere pedig Kovács János.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik