Kultúra

Világsztár zongoraművész győri színpadon

Cyprien Katsaris személyében napjaink egyik legelismertebb zongoraművészét látja vendégül a Győri Filharmonikus Zenekar december 15-én este.

Cyprien Katsaris személyében napjaink egyik legelismertebb zongoraművészét látja vendégül a Győri Filharmonikus Zenekar december 15-én este 7 órai kezdettel, azon a zongoraesten, melyen eredetileg Kocsis Zoltán lépett volna fel, de sajnálatos megbetegedése miatt nem tudta vállalni győri szereplését.

A francia zongoravirtuóz zsúfolt koncertprogramja ellenére is örömmel mondott igent a felkérésre és vállalta el a fellépést a Győri Filharmonikus Zenekar bérletes hangversenyén. Cyprien Katsarist a kritikusok a világ elitjében tartják számon, virtuóz játékát több országban is kitüntetésekkel ismerték el.

Cziffra György például a következőket nyilatkozta róla: “Meggyőződésem, hogy generációjában a legnagyobb művészi értéket ő és játéka képviseli”. Katsaris jelenleg az egyik legkeresettebb és legnépszerűbb zongorista, számos nemzetközi verseny győztese. Játszott már a világ legjelentősebb koncerttermeiben Berlintől New York-ig.

Győri fellépésével újabb világsztárt üdvözölhetünk a Richter Terem színpadán, december 15-i zongoraestje minden bizonnyal felejthetetlen élményt jelent majd a közönségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik