Kultúra

Köszöni Rockenbauer munkáját az MTVA

Rockenbauer (Rockenbauer Zoltán, MTVA kult. főszerk)
Rockenbauer (Rockenbauer Zoltán, MTVA kult. főszerk)

Sajnálattal vette tudomásul a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), hogy lemondott az intézmény kulturális főszerkesztője, Rockenbauer Zoltán. Kétéves munkáját közleményben méltatta.

Az MTVA megköszönte a távozó vezetőnek, hogy kétéves munkája eredményeként a közmédia kulturális kínálata megújult, és a rádiós és televíziós kulturális tartalom tekintetében a közmédia piacvezetővé vált.

A közleményben megemlítik azt is, hogy a korábbi leépítések nyomán nem lettek gyengébbek az eredmények. „Az MTVA Kulturális Főszerkesztősége korábban is érintett volt a csoportos létszámleépítésekben, ám ahogy ezt a 2011/2012-es év is bizonyítja, minőségi romlásról a leépítések után sem lehet beszélni. Az MTVA a 2012-es évben ugyanúgy folytatta progresszív kulturális misszióját, ahogy megalakulása óta.”

Az idei eredményeket is kiemelték: a  közmédia több tartalmi és stratégiai megállapodást is kötött hazai és határon túli kulturális szervezetekkel, ilyen volt a Thália Színházzal kötött együttműködés vagy a Kós Károly Kollégium megalapítása. A kulturális főszerkesztőség tevékenysége nyomán olyan új tartalmak kerültek képernyőre, mint például a közmédiában megjelent operabemutató, a MÜPA-koncertek, a Kortárs című kulturális magazin, a Kultikon vagy a most is zajló Fölszállott a páva című, a népi kultúrát sikeresen bemutató tehetségkutató.

Hangsúlyozták, hogy a közmédia nagy hangsúlyt fektet a fiatalokat is megcélzó zene- és sportkultúrára is. Ezzel kapcsolatban emlékeztetnek, hogy a Petőfi Rádió és Horváth Gergely műsorvezető VOLTfólió díjat kapott idén, és az olimpia alatt az Abszolút London kulturális olimpia a közmédiában hasonló visszhangra talált.„”De lehetne említeni az M1 és Duna hétről hétre jelentkező kultfilmes kínálatát is, vagy éppen az M2 gyerekcsatornává alakulását december 22-étől – áll az MTVA közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik