Kultúra

Kakasvér és virágszirom – Egy év Bali szigetén

Sebestyén Anikó egy évet töltött Balin, melyről könyvet is írt. A Kakasvér és virágszirom című könyvéről december 12-én, szerdán beszél, este 6 órától a szegedi Milleniumi Kávéházban.

A szerző, Sebestyén Anikó egy évet töltött Bali szigetén. Elkészült könyvéről Lázár Ervin így írt: „Itt egy könyv annak, akit vonzanak az idegen földek titkai, akik kíváncsiak az ezerarcú világ egy számukra ismeretlen változatára.”

“Antropológus vagyok, a pesti ELTE-n és Párizsban végeztem. Lenyűgözött Bali: vallása, kultúrája, az, ahogy egyszerre tudnak önmaguk maradni és a rengeteg turistával foglalkozni, akik oda utaznak. Először három napot töltöttem Bali szigetén, majdnem véletlenül. Ezen felbuzdulva visszamentem egy évre. Majd hazajöttem Magyarországra, és leültem megírni ezt a könyvet. Egy évig folyamatosan dolgoztam rajta, majd félretettem, elővettem, meghúztam, csiszoltam. Közben vissza-visszaszöktem Balira, amikor tehettem. Mostanra megszületett a könyv. Szívdobogva adom át az olvasóközönségnek.” Sebestyén Anikó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik