Kultúra

Közeleg Advent második hétvégéje

Számos programmal várják a gyerekeket és a felnőtteket.

A Székesfehérvári Karácsony számos ünnepi programmal szolgálja a gyerekek és a felnőttek tartalmas kikapcsolódását Advent második hétvégéjén. A gyertyagyújtás mellett alkalomhoz illő zenés színpadi produkciókon, koncerteken vehet részt a közönség, de lesznek kézműves foglalkozások, élő rádiós kívánságműsor és sok egyéb más.

Szombaton 10.00 órától nyitva áll a látogatók előtt a Püspöki Palota Karácsonyváró Adventi Udvara, ahol a budaörsi Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda közreműködésével zajlanak kézműves foglalkozások gyerekeknek, 11.00 órakor lesz karácsonyi mesemondás, 16.00 órakor pedig a második adventi gyertyagyújtásra kerül sor. A Hiemer-ház Gótikus termében berendezett Pazar Bazárban minőségi iparművészeti termékek vására zajlik 13.00 és 20.00 óra között, a vásár vasárnap ugyanebben az időben tart nyitva. 18.00 órától Mihályi Réka és Gájer Bálint „Swing Christmas” című műsorára invitálják elsősorban a felnőtteket Városház téri színpadon.

Vasárnap 10.00 órától 18.00 óráig a gyerekeké lesz a Hiemer-ház Csillagszóró játszóparkja, ahol szabadtéri óriás játékokkal szórakoztatják a legkisebbeket. A Hetedhét Játékmúzeumban lehet készíteni egyedi karácsonyi üdvözlőlapokat, adventi gyertyákat, ajtó- és kapudíszeket a Levendula Játszóház és Alkotóműhely közreműködésével. Vasárnap 15.30 órakor kezdődik a Peet Projekt adventi koncertje a Városi Képtárban, 16.30 órától a Városház téri színpadon megtekinthetik a „Téltündér karácsonya” című gyermekműsort, majd a „Karácsony hangjai” című összeállítást Kiss Krisztina, Bordás Balázs Versünnep-döntősök és a Ciszterci Szent István Gimnázium közreműködésével. A Püspökség Adventi Udvara ezen a napon is nyitva áll, 16.00 órától a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai mondanak mesét a gyerekeknek.

A Vörösmarty Rádió élő kívánságműsora szombaton 19.00-21.00 óra között, vasárnap pedig 18.30 és 20.00 óra között fogadja a hallgatók kéréseit a Városház téren felállított stúdióban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik