Kultúra

Bréking! A britek karácsonykor is isznak

Hihetetlenül meglepő kutatási eredményről számolt be az MTI. Kiderült, hogy a britek bizony karácsony ünnepén sem vetik meg az alkoholt.

A britek és a dánok egyharmadának a karácsony nemcsak a szeretet ünnepe, hanem egyben az alkoholé is, egy nemzetközi felmérés szerint. Arra a kérdésre, hogy az ünnepnapokon isznak-e alkoholt, a britek 33, a dánok 30 százaléka válaszolt igennel. A németek 17 százaléka vallotta be, hogy karácsonykor gyakran nyúl a pohár után.

A felmérésből kiderült, a franciáknak csak kis része – 8 százaléka – fogyaszt alkoholt az ünnep idején. A norvégok 21, a finnek 24, a svédek 25 százaléka iszik karácsonykor.

A kutatást a YouGov közvélemény-kutató intézetnek köszönhetjük, amely Németországban, Nagy-Britanniában, Dániában, Finnországban, Svédországban és Norvégiában kérdezgette a karácsonyról az embereket.

Mi már csak azt sajnáljuk, hogy nem vették bele a felmérésébe Magyarországot, ahol a közvélekedés szerint minden tíz percnél tovább tartó társasági vagy családi esemény elengedhetetlen része a szeszelés. Önök szerint elértük volna a kilencven százalékot?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik