Kultúra

Zenei tehetségeket támogat az Erste

A pénzintézet összesen 39 növendék pályázatát támogatja több millió forinttal 2012-ben.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel és annak Baráti Körével közösen kidolgozott tehetségtámogató ösztöndíjprogram keretében az egyetem legtehetségesebb növendékei a bank támogatásával tanulmányaik finanszírozására havi ösztöndíjat szerezhettek. Emellett szakmai továbbképzésre is pályázhattak annak érdekében, hogy mesterkurzusokon, nyári akadémiákon, nemzetközi ifjúsági zenei táborokban való részvétel lehetővé váljon számukra.

Danks Emese, az Erste Bank Hungary Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: a bank örömmel támogatja a Zeneakadémia fiatal tehetségeit, akik egyedülálló és univerzális értékeket testesítenek meg és hoznak létre. A zene nyelve nemzetközi, így ezek az ígéretes művészek világszinten járulhatnak hozzá a magyar kultúra ápolásához és a magyar sikerek gyarapításához.

Az „Erste az elsőkért” néven futó ösztöndíjprogram rendkívüli sikert aratott a tehetséges hallgatók körében, hiszen összesen közel 90 pályázó közül 39 diákot támogat a bank az idei tanulmányi félévekben. Pályázni három kategóriában lehetett: havi ösztöndíj, lakhatási támogatás vagy egyéni projektek. A legnépszerűbbnek ez utóbbi bizonyult, amely a díjazott számára lehetőséget ad a részvételre különböző versenyeken és kurzusokon. Az ösztöndíj összegét a beérkezett pályázatok függvényében állapította meg egy külön e célra létrehozott zsűri.

Magyarország második legnagyobb lakossági bankjaként az Erste Bank a stratégiája részeként kezeli, hogy aktívan részt vállaljon a társadalmat foglalkoztató ügyekben., és a magyar kultúra egyik legnagyobb támogatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik