Kultúra

Német karácsonyi sütik készítése

Jeney Barbara
Jeney Barbara

2012. 12. 01. 08:59

Német karácsonyi süteményeket lehet készteni és kóstolni december 4-én, kedden este 6 órától a szegedi Nemzetiségek Házában.

Rozental Emma tanítja a válalkozókat a német karácsonyi sütemények elkészítése és kóstolására. A képen látható német finomságnak például ez a receptje.
Hozzávalók:

  • 50 dkg mazsola
  • 2 evőkanál rum
  • 8 dkg élesztő
  • 2 kiskanál cukor
  • 3 evőkanál langyos tej
  • 25 dkg vaj
  • 75 dkg búzaliszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 csepp citromolaj
  • 6 csepp keserűmandula-olaj
  • 1 késhegynyi őrölt kardamom
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
  • 10 dkg apróra kockázott cukrozott citromhéj
  • 10 dkg hámozott mandula megdarálva
  • 8 dkg vaj a tészta bekenéséhez
  • kevés só
  • porcukor a tészta behintéséhez
  • sütőpapír

Az elkészítését itt olvashatják el: Receptvarázs oldala

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Pregnant woman sitting in childbearing center
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.