Kultúra

Sérült művészek és St. Martin ad közös koncertet a színházban

Különleges, egyedülálló zenei élmény részesei lehetnek a székesfehérváriak csütörtök este.

A Nemzeti Színkottás Zenekar sérült művészei – egy három éve született együttműködésnek köszönhetően – közösen koncerteznek St. Martinnal a Vörösmarty Színházban. A Cser-Palkovics András polgármester fővédnökségével zajló jótékonysági esemény bevételét az Ezredéves Iskolának ajánlják fel.

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület 2002 óta minden évben tábort rendez sérült művészeknek, akik egy különleges módszerrel, a színkotta olvasással tanulnak zenélni. Ezen a héten csaknem 50 fogyatékkal élő táborozik Székesfehérváron, és készül a november 29-én, csütörtökön 18.00 órakor a Vörösmarty Színházban megrendezésre kerülő „Közös hang” című koncertre. Annak ötlete, hogy a Nemzeti Színkottás Zenekar (NESZ) ne csak önállóan, hanem ismert, közkedvelt művészekkel együtt lépjen fel, három évvel ezelőtt született meg. Az ügynek megnyerték St. Martin zeneszerzőt és szaxofonvirtuózt, akivel korábban rendeztek közös koncertet Gyöngyösön, Mohácson és Tatán.

St. Martin idén dolgozta fel a Hallelujah című művet, melyet a NESZ-szel együtt először Székesfehérváron ad elő. Felcsendül továbbá a Titanic főcímdala, a Csereszenyevirág című zenemű, az Óz a nagy varázsló egyik betétdala, illetve számos saját komponálású darab St. Martin és a NESZ részéről egyaránt. A zenekarban helyet foglal a fehérvári Ezredéves Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola több növendéke, így az est teljes bevételét az intézmény művészeti tevékenységének támogatására fordítják, a belépőjegy ára 1000 forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik