Kultúra

Zámbó Krisztiánt megennék a kígyók

Valóságshow-trendek külföldről óriás százlábúakkal, forró zselével, tukkó háziasszonyokkal, szőrtelenítéssel, sok sikollyal és rengeteg tökön rúgással.

Óbégatás és terror. Ez a két szó akár az X-Faktorból kiesett Zámbó Krisztián előadásait is minősíthetné, de most valójában nem róla lesz szó. Miközben nálunk a Szerelem angyala azt bizonygatja, hogy ő már úgyis ki akart szállni ebből az egészből, az Egyesült Államokban megtalálták a hozzá hasonló tehetségeknek való műsort

Énekeljen szőrmentén

Útjára indult ugyanis a Killer Karaoke („gyilkos karaoke”), egy olyan show, amelyben az éneklés kimerül abban az egyszerű szabályban, hogy amíg véget nem ér a zene, nem szabad abbahagyni a dalolást. Közben persze történnek dolgok: például megeshet, hogy a Take on Me éneklése közben a vicces kedvű rendezők belelógatják a kedves versenyzőt egy kádnyi, óriáskígyókkal teli jéghideg vízbe. Vagy az is előfordulhat, hogy miközben az ember belemerül a You Dropped the Bomb című dalba, egyszer csak előbukkan néhány fehérköpenyes hölgy és forró gyantával szőrteleníteni kezdenek, miközben a műsorvezető – a Jackass sorozatból ismert, közveszélyes Steve-O – skorpiókkal játszik a mellkasodon.

Itt tehát nem kell törődni holmi előadásmóddal, ritmussal, hamis hangokkal, terceléssel, Keresztes Ildikóval. Maximum keresztes pókkal. Énekelni meg elég csak úgy, ahogy. Mindezzel 10 ezer dollárt lehet nyerni adásonként.

Az USA-ban most pénteken debütált Killer Karaoke egyébként nem amerikai találmány (és nem is japán, mint ahogy azt elsőre sejtenénk), hanem angol. A brit Sing If You Can (Énekelj, ha tudsz) műsorban az amerikai változathoz képest helyi celebek szerepelnek, akiket azért nem szívatnak annyira szét, mint ahogy az amerikai átlagembereket.

Keressen munkát a tévében

De nem csupán az elektrosokkos tehetségkutatóknak lenne manapság keletje Magyarországon. A realityk közül most például aktuális lenne a munkakereső show-műsorok vonala is. Ilyenből is számtalan létezik külföldön.

Ott van például az amatőr színésznőcskéknek szóló Scream Queens (Sikoly királynők), melynek győztese egy horrorfilmben indíthatja útjára karrierjét. Vagy az amerikai milliárdos, Donald Trump nevével fémjelzett The Apprentice (A tanonc), melyben topmenedzserré válhat egy tehetséges versenyző. És van hasonló álláskereső műsor fodrászoknak, belsőépítészeknek, sportriportereknek, komikusoknak, sminkeseknek, játéktesztelőknek és gyerek előadóknak is.

Vagy csak simán mutogassa magát!

Természetesen azoknak a valóságshow-knak sem áldozott le a csillaga, melyek azokról az emberekről szólnak, akik különösebben semmihez sem értenek, csak szeretik mutogatni magukat. Például a Született feleségek nyomán induló, mára kultsorozattá vált, tukkó háziasszonyokról szóló The Real Housewives (Valódi feleségek). Ennek is lehetne magyar verziója.

Esetleg szörnyülködjön a japánokon

Aki pedig az igazi érdekességeket keresi, annak bátran ajánlhatunk egy kis távol-keleti barangolást Japánba, a legbizarrabb tévéműsorok földjére.

Abba a Japánba, ahol szórakoztató lehet például egy olyan műsor, amely arról szól, hogy csendben kell maradni a könyvtárban, és még akkor sem szabad hangoskodni, ha például forró zselét öntenek a csupasz hasadra, vagy ha óriás százlábút tesznek a pólód alá.

De sikeres ez a kevésbé kifinomult műsor is, amelyben az a vicces, hogy a szereplőket egy műanyag lábbal tökön rúgják.

Ön melyiket nézné meg Magyarországon? Az éneklőset? A tökön rúgósat? A konyvtárosat? Vagy egyiket sem, de van egy zseniális műsorötlete? Írja meg kommentben vagy e-mailen!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik