Kultúra

Advent Győrben: 40 ezer fényforrás és sztárkavalkád

Ünnepi díszbe és fesztiválba borul november 30-án Győr belvárosa. Az adventi programsorozat kellemes kikapcsolódást ígér.

Kedden, a fesztivál kiemelt helyszínén, a Széchenyi téren tartotta a város vezetősége az Advent Győrben című fesztiválsorozat sajtótájékoztatóját. Bolla Péter, kabinetfőnök elmondta, színes programokkal készültek, melyből a kicsik és nagyobbak egyaránt mazsolázhatnak. „A legbensőségesebb fesztiválunkat nyitjuk meg november 30-án, pénteken. A gyerekeknek játékokat helyezünk ki, de felállítjuk a téren a betlehemet, az adventi koszorút és természetesen a város karácsonyfáját is. A Baross úton a gasztronómiáé, az Arany János utcában a kézműveseké lesz főszerep, míg a Megyeháza előtti téren ismét vásári fergeteg várja a győrieket, a környező településeken élőket és természetesen a turistákat is. Vagyis szeretettel várunk mindenkit” – hangsúlyozta a kabinetfőnök.

Az adventi hangulat alapját a fényjáték szolgáltatja, és nemcsak a tavalyi show-ban gyönyörködhetünk majd, hanem egy teljesen új fénykoreográfiában is, melyet az érintett 4 hétben, 17 és 20 óra között (hétvégente 21 óráig), minden órában megtekinthetnek az érdeklődők.

Az árusok és kézművesek 120 faházban kínálják majd portékáikat, de a belvárosi üzletek is hosszabb nyitvatartással állnak az ajándékvásárlók rendelkezésére. A kulturális intézményekben és a Széchenyi téren közben folyamatosan zajlanak majd az előadások, nemegyszer sztárvendégek közreműködésével. Győrbe látogat például az Alma Együttes, a Sani Singers, Gavriel Lipkind, Demjén Ferenc, a Szkalla lányok, de többek között Sebestyén Márta is, aki a keddi sajtótájékoztatón is részt vett. „Világ életemben utáltam a stúdiómunkát, de ez feloldódott mikor tavaly, itt Vámosszabadin sikerült felvennem a lemezemet. Szeretem a környéket, imádom Győrt, hisz csodálatos a város és sok barátom lakik itt” – mondta a művésznő.

Az advent nem is lenne az igazi, ha nem öltözne varázslatos köntösbe a megyeszékhely. Idén 40 ezer fényforrás és 32 fenyőfa gondoskodik az ünnepi hangulatról. Hogy mindenki könnyen megközelíthesse a belvárosi pompát, a centrumba hétköznap 16 óra után, hétvégén pedig egész nap ingyen parkolhatnak majd az autósok.

A karácsony után aztán kezdődnek a szilveszteri vígasságok, a 2012-es esztendőt a Wenkkel és az Esti Egyenleggel búcsúztathatják a győriek.

Az Advent Győrben fesztivál részletes műsorfüzete ide kattintva megtekinthető!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik