Kultúra

Sípos Vera és Szervét Tibor összebútoroztak!

24.hu
24.hu

2012. 11. 16. 15:01

Pierre Sauvil: Napfény kettőnek című darabját mutatják be november 18-án, 19 órától Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

A budapesti premiert követően vidéken először, Hódmezővásárhelyen láthatja a közönség Szervét Tibor és Sipos Vera színművészek „különleges kapcsolatáról” szóló darabot, Réthly Attila rendezésében. A történet két idegenről szól, akik mindenben épp ellenkező véleményen vannak, és semmi sem köti őket össze, sem a koruk, sem az ízlésük. Persze kéznél a magyarázat: a férfi gazdag, a lány meg szegény, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, – mire a darab véget ér – biztosan szeretni fogják egymást. De ezúttal szó sincs szerelemről…

Pierre Sauvil: Napfény kettőnek című kétszemélyes darabjában Bertholin doktor, egy jó hírű klinika tulajdonosának nyugalmas és boldog agglegényéletét váratlan látogató zavarja meg. Myrtill Desrumaux, a végletekig elkeseredett fiatal nő, elhatározza, hogy egy tévesen súlyos diagnózis miatt megzsarolja a gazdag és jómódú férfit. A mindenre elszánt lány az ablakon át mászik be Bertholin doktor rezidenciájára, bízva abban, hogy elégtételt vehet és örökre megváltoztathatja a férfi életét. Bertholin doktort feldúlja a lány követelése, miszerint addig az orvos házában kíván lakni, míg nem talál munkát és talpra nem áll anyagilag.

Első indulatát legyőzve az orvos nem hajítja ki a szemtelen nőt a lakásából. Hosszú és életre szóló kapcsolatuk így kezdődik, de ezúttal szó sincs szerelemről. Ezúttal a BFMK színpada Szervét Tibor hatalmas lakásává változik, a színészek pedig bejátszanak minden zegzugot, kacagtató pillanatok sokaságát nyújtva a közönségnek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.