Kultúra

Sípos Vera és Szervét Tibor összebútoroztak!

Pierre Sauvil: Napfény kettőnek című darabját mutatják be november 18-án, 19 órától Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

A budapesti premiert követően vidéken először, Hódmezővásárhelyen láthatja a közönség Szervét Tibor és Sipos Vera színművészek „különleges kapcsolatáról” szóló darabot, Réthly Attila rendezésében. A történet két idegenről szól, akik mindenben épp ellenkező véleményen vannak, és semmi sem köti őket össze, sem a koruk, sem az ízlésük. Persze kéznél a magyarázat: a férfi gazdag, a lány meg szegény, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, – mire a darab véget ér – biztosan szeretni fogják egymást. De ezúttal szó sincs szerelemről…

Pierre Sauvil: Napfény kettőnek című kétszemélyes darabjában Bertholin doktor, egy jó hírű klinika tulajdonosának nyugalmas és boldog agglegényéletét váratlan látogató zavarja meg. Myrtill Desrumaux, a végletekig elkeseredett fiatal nő, elhatározza, hogy egy tévesen súlyos diagnózis miatt megzsarolja a gazdag és jómódú férfit. A mindenre elszánt lány az ablakon át mászik be Bertholin doktor rezidenciájára, bízva abban, hogy elégtételt vehet és örökre megváltoztathatja a férfi életét. Bertholin doktort feldúlja a lány követelése, miszerint addig az orvos házában kíván lakni, míg nem talál munkát és talpra nem áll anyagilag.

Első indulatát legyőzve az orvos nem hajítja ki a szemtelen nőt a lakásából. Hosszú és életre szóló kapcsolatuk így kezdődik, de ezúttal szó sincs szerelemről. Ezúttal a BFMK színpada Szervét Tibor hatalmas lakásává változik, a színészek pedig bejátszanak minden zegzugot, kacagtató pillanatok sokaságát nyújtva a közönségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik