Kultúra

Szegeden koncertezik a torontói Lemon Bucket Orkestra

A spontaneitásáról híres balkán-klezmer-folk zenét játszó Lemon Bucket Orkestra zenekar turnéjának egyik állomása november 16-án, pénteken a szegedi Rongy Kocsma. Céljuk ugyanaz Magyarországon is: őrületet és tébolyt hozni a közönsögnek.

A torontói székhelyű Lemon Bucket Orkestra legújabb lemeze idén ősszel jelenik meg ‘Lume Lume’ címmel, melynek apropóján turnéra indul a csapat. November második felében láthatjuk őket Pécsett, Szegeden, Székesfehérváron és Budapesten is.

A Lemon Bucket Orkestra egy balkán-klezmer-folk zenét játszó csapat, utcazenéléssel kezdte pályafutását Torontóban. A tereken, pályaudvarokon, metró aluljárókon át megrendezett koncertjeiktől eljutottak a legrangosabb nemzetközi fesztiválokig, ahol olyan zenekarok társaságában léphettek fel, mint például a Shantel and the Bucovina Club Orkestar.

A zenekar állandó útitársai a téboly és az őrület, amit rendszerint spontaneitásukkal fűszereznek meg. A legszokatlanabb helyszíneken és környezetben bukkannak fel koncertjeikkel. Ezek közül az egyik legemlékezetesebb videofelvétel a legutóbbi Európába tartó útjukon az Air Canada járatán készült, melyről a Fox News, a CNN, és számos nemzetközi hírportál is beszámolt.

A Lemon Bucket Orkestra legújabb lemeze, a ‘Lume Lume’ október 31-én debütál, melynek apropóján első ízben látogat Magyarországra. November második felében láthatjuk őket Szegeden, a Rongy Kocsmában is. Az esemény Facebook oldalán, egy játék keretében jegyet nyerhetnek a koncertre. Jegy elővételben 600 forint, a helyszínen 900.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik