Kultúra

Capriccio Budapest Bár módra

gitár (gitár, zene, )
gitár (gitár, zene, )

A Budapest Bár új előadása, alkalomhoz illő vacsorával.

Öt évvel ezelőtt a Zeneakadémia befejezése után néhány fiatal muzsikus elhatározta, hogy új lendületet ad a cigányzenének és feltámasztja a budapesti kávéházi és mulatós hagyományokat. Megkérdezték néhány furcsa barátjuktól, hogy nem énekelnének-e el velük néhány közismert vagy méltatlanul elfeledett régi magyar dalt. Így kezdődőtt a mára teltházak előtt játszó, óriási népszerűségnek örvendő, többszörös platina lemezes Budapest Bár története.

A Budapest Bár zenekar most új vállalkozásba fogott: Capriccio című műsorukkal egy megfakult fényű műfajt, a cigányzenét fogalmazzák újra és keltik életre. Különleges műsoruk betekintést ad a magyar cigányzene híres alakjainak életébe is. Mulatságos és tanulságos történetek kelnek életre, hagyományos és ínyenc fogások kíséretében. A Budapest Bár kitűnő muzsikusai a cigányzene inspirálta klasszikusokból – Liszt, Brahms, Hubay, Piazzolla -, híres cigánydallamokból, a cigányzenészek szórakoztató repertoárjából válogatnak – a tőlük megszokott színvonalon és igényességgel.

A műsorban Kisvári Ferenc – a zenekar dobosa – új oldaláról mutatkozik be: rendkívül jó humorával segíti a nézőket eligazodni a cigányzenészek anekdotákkal teli világában. Vendégként szerepel még a zenekarvezető Farkas Robi édesapja, Farkas István is, aki a Száztagú Cigányzenekar brácsa szólamvezetője volt, valamint a Budapest Bár egyik énekese, Ferenczi György is.

A program helyszíne a közismert New Orleans Klub helyén nyíló Budapest Bár.

Az estéhez illő menüt a zenekar már többször letesztelte, ugyanis a cimbalmos Farkas Misi és a bőgős Farkas Ricsi édesanyjának segítségével készülnek az ételek. A cigány „baróságokból” összeállított menüsorban olyan különlegességeket kóstolhatnak meg a vendégek mint a bodag, a csávófogó leves vagy a tüskés hús.

Bemutató: Budapest Bár, 2012. november 15., 19.30 óra

Jegyek kaphatók: a Budapest Bárban (VI. Lovag utca 5.) és a www.jegymester.hu oldalon.

További információ: budapestbar@budapestbar.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik