Kultúra

Japán popcsapat jön Budapestre

koncert (koncert, )
koncert (koncert, )

A japán pop-rock egyik legsikeresebb képviselője ad koncertet a Club 202-ben.

A 2003-ban alakult japán AN Café többéves kitartó munkával és rendkívül igényes zenéjével érte el, hogy idei turnéja keretében már a világ számos pontján felléphet. A nevét az Antic Cafe rövidítésével nyert visual kei együttest Miku (ének), Takuya (gitár), Kanon (basszusgitár) Yu-ki (billentyűsök) és Teruki (dob) alkotja.

A zenekar fiatalos, bohó stílusa, az extrém frizurák, látványos sminkek és szokatlan ruhák mind-mind szerves részét képezik az arculatnak. Néhány év alatt kirobbanó népszerűségre tettek szert a tinédzserek körében, amit elsősorban életszerű szövegeiknek és slágeres, de egyben rockos, jól táncolható dallamaiknak köszönhetnek.

2005-ös első, majd 2006-os második albumukat követően – kiváló érzékkel adagolva – kislemezek és exkluzív koncertek formájában csaptak maguknak hírverést, aminek köszönhetően már alakulásuk után pár évvel egész Japánban turnézhattak. Az AN Café 2007-ben jutott el először Japánon túlra: az Egyesült Államokban, Európában és a kontinentális Ázsiában is felléphettek.

AN Cafe koncert

2012. november 14., szerda 18 óra, Budapest, Club 202

Ajánlott videó

Olvasói sztorik