Kultúra

A Vatikánnak is bejön az új Bond-film

A Vatikán hivatalos lapja több cikkben méltatja a legújabb James Bond-filmet.

A 007 – Skyfall című film elismerő kritikát kapott a l’Osservatore Romano legfrissebb számában, amely az elmúlt fél évszázadban készült 23 Bond-film egyik legjobbjaként emlegette az alkotást.

Az egyik írás szerint a 007-es ezúttal levetkőzte a közhelyeket, és „sokkal emberibb, érzésekre, könnyekre képes karakterként, egy szóval sokkal valóságosabb” formában tért vissza a képernyőre. Egy másik cikk a Bond szerepét eddig magukra öltő színészeket hasonlítja össze, Sean Connerytől kezdve Daniel Craigig. A cikkek egyike pedig úgy véli, a Judi Dench által életre keltett M karaktere ezúttal „megmutatja az MI6 vezetőjének jeges álarca mögött megbújó nő törékenységét, sokkal közelebbivé és vonzóbbá varázsolva a figurát”.

A terjedelmes Bond-mustra jól szemlélteti a vatikáni lap profilváltását. Amióta Gian Maria Vian 2007-ben átvette a főszerkesztői széket, az újság szép lassan az aktuális eseményekre, trendekre és szórakoztatóipari hírekre reflektáló lap lett, nem elhanyagolva ugyanakkor a katolikus egyházzal kapcsolatos beszámolókat sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik