Kultúra

Színdarab Amy Winehouse életéről

A tavaly elhunyt brit énekesnő életét feldolgozó színdarabot mutatnak be jövő év januárjában a koppenhágai Dán Királyi Színházban.

Az intézmény közleménye szerint az Amy című darab „azt az óriási nyomást mutatja be, amely a szenzációra éhes nagyközönség részéről nehezedik egy fiatal szupersztárra, akinél súlyos problémák kezdenek kialakulni”. Az előadás a néhai énekesnővel készített interjúkon, a díjátadókon elhangzott beszédein, koncertfelvételeken, újságcikkeken, leveleken és a Frank, valamint a Back to Black című korongokon szereplő dalokon alapszik.

A 11 ember alkotta „Det roede rum” (A vörös szoba) nevű alkotói gárda által dán nyelven írt darab az énekesnő kábítószerekkel és alkohollal való kapcsolatát, valamint a Blake Fielder-Civillel való házasságát is bemutatja.

A Grammy-díjas énekesnő 27 esztendősen alkoholmérgezésben hunyt el londoni lakásában 2011 júliusában. Halálát követően 2006-os Back to Black című albuma lett a 21. század legnagyobb példányszámban eladott korongja Nagy-Britanniában. Az albumért, amely második, egyben utolsó, még életében megjelent lemeze volt, és egyebek között az elvonókúra elutasításáról szóló „Rehab” című slágerét is tartalmazza, öt Grammy-díjat is bezsebelt 2008-ban.

Az Amy című darab január 20-án debütál a koppenhágai színházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik