Kultúra

Kacattalanítás, kötés és horgolás, felhősimogatás

Heti rendszerességgel kézműves foglalkozásokat szervez a Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület.

Október közepétől hét közben is nyitva áll a Terembura Kisház ajtaja a Palotavárosi Skanzenben. Az alkotni és tanulni vágyókat négy alkotókörbe várják. Hétfőként a felnőttek Bori nénitől sajátíthatják el a kötés és horgolás rejtélyeit. Szerda délutánonként a család apraja, míg kora este a nagyja színes gyapjúfelhőből szappan, némi víz és Rozi segítségével apró, kecses nemeztárgyakat készíthet.

Csütörtökön délután a Hasznos Alkotókör tagjai közös gondolkodással és vidám alkotással söprik le magukról a munkahelyi stressz morzsáit és az iskola krétaporos fáradalmait, miközben varázspálcáikkal tárgyakat változtatnak át. Előre meghirdetett időpontokban működik majd a Sufni. Az Alkotózugban bútorokat alakítanak át vagy élesztenek újjá, de szó lesz a dekorálásról és a háztartásokban felmerülő kisebb javítások technikáját is megmutatják a szakemberek. A foglalkozások részvételi díja az anyagköltség.

Az alkotókörök munkáját és vezetőit nyílt napon ismerhetik meg 2012. október 20-án (szombaton) 14.00 órától a Rác utca 15. szám alatt található Terembura Kisházban.  Ezen kívül, gondolván az őszi szünetre, 2012. október 29 – november 2-ig mozgalmas, kreatív alkotónapokat szerveznek gyermekeknek, a nyári napközis táborok mintájára, Színszüret címmel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik