Kultúra

Anya-láyna kapcsolat az Ezüsthaj filmklubban

Deák Krisztina Aglaja című filmjét vetítik Szegeden, a Belvárosi filmklubban kedden, 14:00-kor nyugdíjasoknak.  A film a cirkusz világában játszódik, egy különös anya (Ónodi eszter)- lánya (Móga pirsoka) kapcsolatot mutat be rengeteg drámával.

Nyugdíjas filmklubban 14:00-kor, kedden Deák Krisztina rendező Aglaja filmjét vetítik 400 forintért.

A film anya és lánya egymásrautaltságáról, a családjuk széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól – Aglaja szemszögéből. A történet valós eseményeket dolgoz fel, egy menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáját meséli el Nyugaton. Ha porondon akarnak maradni, valami egzotikus mutatványt kell kitalálniuk. A különleges produkciót a mama, Sabina eszeli ki: a saját haján lóg a cirkusz kupolájában, miközben égő fákylákkal zsonglőrözik. Kislánya, Aglaja minden este retteg attól, hogy a mamája lezuhan. A mama halálától való félelem átszövi Aglaja életét. Pedig egy napon – a családi tradíciót követve – ő lesz “Az Acélhajú nő”.

szereplő(k):Ónodi Eszter (Sabine), Bogdán Zsolt (Tandarica), Móga Piroska (Aglaja), Jávor Babett (Aglaja ötéves korában), Kamarás Iván (Milo), Jordán Adél (Mary), Lázár Kati (Frau Lili), Molnár Piroska (Frau Hitz)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik