Kultúra

ÉlményKÉP – TudásTÁR avagy múzeumi óra sorozat a Deák Gyűjteményben

Az óvónőkkel, tanárokkal, művésztanárokkal és a Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesülettel együttműködve kidolgozott múzeumi órák nagy sikert arattak az idelátogató gyerekek és pedagógusok között.

A hat alkalmas múzeumi óra sorozat folyamán az óvodások egy Varázs Képkereten átlépve kalandozhatnak a művészetek világában (5–6 éves korig, 60p); az alsósok a képtári koboldok okozta tréfás felfordulásokon törhetik a fejüket (8-10 éves korig, 90p); a felsősök egy érdekes nyomozást folytathatnak a képtár egy titokzatos, kitalált éjszakai látogatója után (10-12 éves korig, 90p.); még a középiskolás korosztály művészettörténeti időutazáson vehet részt (14-18 éves korig, 90p). A foglalkozások ára alkalmanként: 300 Ft / fő, a 6 alkalmas bérlet: 1.500 Ft / fő.

Discmonkey múzeumi óra sorozat Falvay Miklós médiaművész vezetésével: A középiskolai tananyaghoz kapcsolódó hat alkalmas múzeumi óra sorozaton szó esik a média megjelenési formáiról, a média és a design kapcsolatáról, valamint kortárs videómunkák bemutatásával szélesíti a diákok látókörét és ösztönzi őket aktív médiahasználatra. A múzeumi óra a technológia nyújtotta lehetőségekkel ismerteti meg a diákokat előadás formájában, valamint inspirációval szolgál, felkelti érdeklődésüket a modern művészetek irányában, valamint elindítja őket az úton, melynek célja, hogy aktív és kreatív számítógép felhasználók legyenek. A 45 perces foglalkozások ára: 18.000 Ft / osztály / 6 alkalom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik