Kultúra

Schmitt Pál Bolgár Györgyöt hibáztatja

Farkasházy Tivadar, Selmeczi Tibor (hócipő)
Farkasházy Tivadar, Selmeczi Tibor (hócipő)

Legalábbis a Hócipő interpretációjában. Most jelent meg Farkasházyék szatírikus kéthetijének hatszázadik száma. Nézze meg, hogy állnak és hogy ülnek manapság a szerzők!

Családias ünnepséget tartott a kilencvenes évek kultikus lapjának csapata. A Hócipő a kilencvenes évek kaotikus közéletét igyekezett profi fotókkal és vicces képaláírásokkal megragadni, tagadhatatlan sikerrel, ma azonban inkább írómentőként, újságírómenhelyként üzemel, mondták el a szerzők a kisebb gimis osztálynyi vendégnek. Ezért egyrészt hálásak Farkasházy Tivadarnak, másrészt jól mutatja, mekkora az igény manapság az igényességre.

Hogy mit tud mostanában a Hócipő, azt egy kabaréjelenettel igyekezett illusztrálni Farkasházy, amelyben Selmeczi Tibor játszotta a véletlenül a Sándor-palotában ragadt, de azért szorgalmasan aláírogató Schmitt Pált, ő maga pedig egy nem kellőképpen szervilis újságírót. Volt doktorizás, orbánozás, a csúcspont pedig az volt, mikor kiderült: mindenről Bolgár György tehet.


Kattintson a képre!
Fotó: Neményi Márton

A Radnóti Miklós Művelődési Központ Rekreációs (értjük, ugye?) termében 60 egykori címlapot állított ki a lap. A kiállítás október 3–9-ig nézhető meg, a szerzők azonban a képre kattintva bármikor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik