Kultúra

Letaszították trónról a mamipornót

e-l-james (e. l. james, )
e-l-james (e. l. james, )

Több mint fél év után lekerült az amerikai bestseller listák éléről az Ötven árnyalat-trilógia első kötete, A szürke ötven árnyalata című erotikus regény.

E.L. James világszerte rekordeladásokat hozó könyvét Lee Child krimije, A Wanted Man taszította le a nyomtatott és a digitális formátumban eladott példányok összesítésén alapuló sikerlista első helyéről – írja a The New York Times. A szürke ötven árnyalata március óta vezette a fikciós bestseller listát szinte mindenütt, ahol megjelent.

A második és a harmadik helyen gyakran szerepelt a trilógia folytatása, A sötét ötven árnyalata és A szabadság ötven árnyalata. E.L. James művéből már tervezik a filmfeldolgozást, de részletek még nem ismertek, noha az írónőnek a szereposztásáról is határozott elképzelése van.

A filmadaptáció szereposztását széles körű figyelem kíséri, a spekulációkban Justin Bieber kanadai énekes, illetve Emma Watson, valamint Ryan Gosling neve is felvetődött. Az egyetemista Anastasia Steele és a sikeres üzletember, Christian Grey bizarr szerelmi kettőséről szóló történet filmjogait az Universal Pictures és a Focus Features vásárolta meg.

A 49 éves, Londonban élő E. L. James (valódi nevén: Erika Leonard) erotikus regénytrilógiája, amelynek első kötete (A szürke ötven árnyalata c.) a napokban jelent meg magyarul, nemcsak a világ könyvpiacait forgatta fel, hanem nők millióinak a szexuális életét.

A trilógiát eleinte az unatkozó háziasszonyok falták – innen ered a mamipornó becenév -, ám idővel a fiatalabbak és az idősebbek is rákattantak. Immár 37 országban könyveladási rekordokat döntöget, sőt lekörözte a Harry Potter könyveket és a Da Vinci-kódot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik