Kultúra

Zséda és Sena a Pálinkafesztiválon

zséda (zséda, )
zséda (zséda, )

Jazz, népzene, latin-amerikai és akusztikos dallamok csendülnek fel a Budavári Pálinka– és Kolbászfesztiválon olyan zenekarok, énekesek előadásában, mint például Sena, az Anselmo Crew vagy Zséda.

Október 4. és 7. között a Budai Vár két színpadán, az Oroszlános – és Mexikói udvarban igazi bulihangulatot varázsolnak a zenekarok.

Az élőzene jeles képviselője a Folkfree, október 6-án, szombaton húzza a talpalávalót. A zenekar úgy öltözteti modern köntösbe a dalokat, ahogy a pálinkafőző mesterek zárják modern palackba a hagyományos receptek alapján készült pálinkát.

A huszonöt pálinkafőzde, a tíz kolbászkészítő, valamint a bor- és a sajtmesterek mellett a Bohemian Betyars is tiszteletét teszi a Pálinkafesztiválon.

Az együttes hangzása úgy született, hogy a vonós hangszereken játszó hegedűs és bőgős népzenei alapjait elkezdték vegyíteni a többiek balkáni, punk és ska stílusaival. Mindez egyetlen kondérba öntve, nagy lángon, két órán át főzve készült el, és ennek már három éve.

Az utolsó napon, vasárnap Zséda különleges produkciója zárja a négynapos gasztronómiai fesztivál zenei programját, akit ezúttal zongorista kísér.

Részletes program:

Csütörtök

– 19:00 Sena

– 21:00 Random Trip Pálinka Special

 

Péntek

– 17:00 Anselmo Crew

– 19:00 Bohemian Betyars

– 21:00 Szili és a Newgie boogie

 

Szombat

– 17:00 FolkFree

– 19:00 Analog Cuvee + Krsa

– 21:00 Szilvási Gypsy folk band

 

Vasárnap

– 18:00 Hot Jazz Band

– 20:00 Zséda: A zongorista és én

Ajánlott videó

Olvasói sztorik