Kultúra

Hámori Gabit a kíváncsiság hajtja külföldre

Igaz, sokat utazik, ahogy az is, hogy külföldön is részt vesz a karrierje szempontjából fontos eseményeken, Hámori Gabriellának mégsem emiatt volt fontos az elmúlt időszak.

A színésznő legutóbb a rangos, A-kategóriás kanadai filmfesztiválon, a World Film Festival Montrealon jelent meg személyesen, ahol versenyen kívül vetítették Bergendy Péter A vizsga című ügynökfilmjét is, amiben ő játszotta a női főszerepet. De sokat van itthon is: a színházi munkái ugyanis időről időre hazahívják, az interjú készítése idején is folyamatosan próbált. Legközelebb a Bodó Viktor vezette Szputnyik Hajózási Társasággal láthatjuk, ami itthon eddig nem ismert kísérletezési lehetőséget adott neki.

Tavaly év elején, amikor kiderült, hogy külföldre készül, sokan féltették, attól tartottak, hogy „lemegy a térképről”. De nem így lett, sőt! Ahogy meséli nagyon sokat köszönhet az elmúlt időszaknak, mert jobban megismerte önmagát.


Sokat köszönhet az elmúlt időszaknak

„Ha hosszú ideig dolgozol ugyanabban a közegben, akkor előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor úgy érzed, ki kell lépned ebből a körből, hogy feltehesd magadnak a kérdést, „ki is vagyok én valójában”. Mostanra ért meg bennem a vágy is, hogy kicsit világot lássak, azt gondolom, hogy számunkra ismeretlen társadalmi és kulturális közegben önmagunkról is többet tudhatunk meg. Nem az volt vele a célom, hogy néhány év múlva azt számolgassam, hány külföldi szerepem volt, inkább privát céljaim voltak és vannak is vele.”

A színésznő egyébként nagyon élvezi a „kétlakiságot”, mint mondja, ez éppen megfelel neki, hiszen nem tudja elképzelni, hogy örökre kiköltözzön. „Igaz, hogy van ügynököm Németországban, és Amerikában is formálódnak lehetőségek, de emellett sokat vagyok itthon, mert nem tudnék sokáig távol lenni: a legtöbb idő, amit egy huzamban távol voltam, két hónap volt” – meséli.


A szépség belülről fakad

A színházi teendők mellett Hámori Gabriellának idén lettek új teendői is: ő lett ugyanis a Dove 5 lépéses szépségprogramjának az arca. „Nem ez az első olyan megkeresés, ami egy termék arcává tenne, viszont az első olyan, amire igent mondtam. Hogy miért? Nos, azért mert tökéletesen tudok azonosulni azzal, amit a márka képvisel, és a csapatot, aki ezen dolgozik, azonnal megszerettem” – meséli.

A színésznő egyébként biztos benne, hogy az igazi, belülről sugárzó szépséget nem a gyógyszerekben és a sebészek pengéjében kell keresni. Szerinte az, ha valaki megtalálja a saját útját és járni kezd rajta, ha harmóniába kerül magával, az kívülről is meglátszik. És éppen ez az, amiben a Dove programjának keretében a nőknek segít: hogy megteremthessék a testi-lelki egyensúlyukat, úgy, ahogy az neki is sikerült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik