Kultúra

A lányokat csókolgató, nagymellű Katy Perry lett az év női előadója

A Forbes tavaly decemberi listája szerint Perry adózás előtti jövedelme elérte a 44 millió dollárt.

Katy Perryt választotta a tekintélyes Billboard zenei magazin az év női előadójának. A magazin szerkesztőségi igazgatója, Bill Werde kedden azzal indokolta a döntést, hogy Perry “az ágazat egyik legizgalmasabb és legnagyobb hatású művésze”.

Pedig a 27 esztendős popsztár mögött nehéz év áll. Szakított férjével, Russell Brand brit színésszel, ám magánéleti válságát művészi munkájában vezette le. A válásról írt száma, a Part Of Me átütő siker lett, a videoklip felvételéről készült Katy Perry: Part Of Me című háromdimenziós filmben pedig személyes életének és zenei pályafutásának sikereiről, valamint buktatóiról beszélt.

Az énekesnőnek légiónyi rajongótábora van, a Twitteren vagy a Facebookon követőit “katycats”-ként ismerik.

A Billboard adatai szerint az Egyesült Államokban Katy Perry 48 millió számot adott el, legnagyobb sikerei közé tartozott a 2008-as One Of the Boys című debütáló albumáról és a 2010-es Teenage Dream című korongjáról származó Firework, a California Gurls az E.T. és a Hot N Cold.

Perry neve már branddé vált: saját parfümje, műszempilla-kínálata és körömlakkja van, emellett a Proactiv bőrápolók és a Popchips rágcsák reklámarca.

Korábban Taylor Swift, Beyoncé és a Black Eyed Peas énekese, Fergie is elnyerte a Billboard Woman of the Year díját. Perry november 30-án veheti át az elismerést a magazin New York-i díjátadó ceremóniáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik