Kultúra

Kutatók Éjszakája Győrben is!

Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké.

Végre újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.

Szeptember 28-án, Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében.

A kutatók a tudomány csodái mögött álló hétköznapi emberek – ezt hivatott  népszerűsíteni 2012. szeptember 28-án a Kutatók Éjszakája, melynek országos programsorozatán idén is bepillanthatunk szinte minden tudományág “kulisszái” mögé.

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló Kutatók Éjszakája Európa-szerte már hetedik esztendeje méltán népszerű tudományos fesztivál, elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalokat szólítja meg. Hét év alatt a Kutatók Éjszakája hazai látogatottsága több mint tizenötszörösére növekedett, és így Magyarország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozatává vált. Ma már az ország számos pontján, az összes régióban elérhetők az interaktív, tudományosan igényes programok minden korosztály számára.

A programok, közöttük a Nyugat-magyarországi Egyetem és Széchenyi István Egyetem rendezvényei itt találhatók részletesen >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik