Kultúra

Veszteg zárt, Paraba nyit

Szeptember 15-én, szombaton megnyílik a Paraba, ami egy kultúr-szórakozóhely lesz.

Aki az utóbbi egy évben elsétált a Vasvári Pál Gimnázium, a főposta és a templom közötti területen, az jól láthatta, hogy az egykori kétszintes kultúr- és zenekomplexum helyén jókora hiány tátong. Jó néhány hónapig kitartott a találgatás az esetleges azonnali újranyitásról, aztán lassan ez is elcsendesedett.

Szeptember 15-én, szombaton ugyanis megnyílik a Paraba, ami egy kultúr-szórakozóhely lesz, akármit is jelentsen ez pontosan. (Majd kiderül.) Kora este sörözős, beszélgetős, éjszaka minden előjel nélkül táncolósba csaphat át, és így tovább. A zene főleg hagyományos és elektroszving, váratlan fordulatokkal, néha élőben kiegészülve fúvóssal, dorombossal. Szerdánként kocsmaszínház, jókora színpadon, de olykor az egész kocsmát bejátszva. Akinek az eddigi leírás alapján határozottan ismerősnek tűnik a még meg sem nyitott hely, abban a véletlennek csak kevés szerepe van.

A Paraba szeptember 15-től minden hétvégén, pénteken és szombaton is nyitva tart, kora estétől, hajnalig.

A Kocsmaszínház nyitóestjén Esterházy Péter lesz a vendég. Este nyolc órától fog felolvasni, a szövegek között Arany Gold Zoltán gramofonlemezei szólnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik