Kultúra

Kulturális Örökség Napjai: nyitott kastély Fehérvárcsurgón

A Kulturális Örökség Napjai keretében szeptember 15-én és 16-án ingyenesen látogatható a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély, ahol ezen a két napon új kiállítások is láthatóak.

Mindkét napon ingyenes, vezetett kastélylátogatás indul magyar, angol, német, olasz és francia nyelven, a következő időpontokban: 10.30, 11.30, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00. Szeptember 16-án, vasárnap 15 órakor a kastély kápolnájában búcsúmisét celebrál Bolberitz Pál professzor, a kápolna lelki vezetője, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője.

A két napon új kiállítások is láthatóak a kastélyban: a Károlyi József Alapítvány bemutatja „A magyar kastélyok státusza” című kiállítást, amelynek célja, hogy a látogatók világos képet kapjanak a magyar műemlékek kevésbé ismert jogi státuszáról, valamint azon történelmi körülményekről, amelyek a jelenlegi állapot magyarázataként szolgálnak. Megtekinthető emellett egy, a 19. századi divatot bemutató jelmezkiállítás, valamint a „Károlyi-kastélyok Magyarországon” című képkiállítás is. A tárlatok mindkét napon 10 és 18 óra között látogathatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik